#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, și consilierul pentru Mediu, Vicente Pérez, au prezentat în această dimineață noua ediție a Săptămână european al Mobilitatecare se va desfășura în perioada 15-22 septembrie, sub deviza „Combină și mișcă-te”.

Aceste inițiative sunt dezvoltate în jurul obiectivului stabilit de Comisia Europeană pentru a atinge un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, care să permită orașe cu mai multe spații ecologice în care să locuiască.

Piquet a explicat că „încă un an orașul Alcalá de Henares se alătură Săptămânii europene a mobilității, un apel și o invitație de a crește gradul de conștientizare și de a ne sensibiliza cu privire la importanța mobilității în echilibru cu mediul și responsabil cu nevoile de locuire, de mișcare și acces pentru toți.”

Primarul a dat asigurări că administrația municipală lucrează deja pentru ca mobilitatea să devină o prioritate în fiecare săptămână a anului. „Începând cu centrul său istoric, am accelerat procesarea celei de-a doua etape a planului de pietonizare și implementarea zonelor cu emisii scăzute, care afectează aproximativ douăzeci de străzi și piețe din zona de sud-est a orașului vechi și care are buget. de peste 6 milioane.” Tot în inima orașului a fost lansată și remodelarea străzilor Talamanca și Ángel, în contact foarte strâns cu vecinii și comercianții.

Pe de altă parte, și în ceea ce privește parcările, Piquet a anunțat că deja se fac studii și proceduri pe Gran Canal sau pentru master planul Complutum. Mai mult, și-a ratificat angajamentul de a se asigura că Alcalá are o stație de autobuz și a susținut că noua stație Cercanías are cu siguranță un acces nord.

Înainte de a termina, Judith Piquet a subliniat că va lucra pentru „integrarea activă și respectuoasă în circuitele de mobilitate ale orașului nostru”, complexul natural format de râul nostru, insule și Dealuri. „Obiectivul final al acestui Consiliu Orășenesc este de a conecta armonios toate colțurile orașului, echilibrând spațiile pentru pietoni, mașini și transport public și să facă posibil acel spațiu urban prietenos și locuibil care este ceea ce vom crea.” încercați să evidențiem. în această Săptămână a Mobilității”, a conchis primarul.

Săptămâna mobilității

Consilierul pentru Mediu, Vicente Pérez, a subliniat că programarea planificată pentru această Săptămână include „diferite activități care pun accent pe mobilitatea durabilă. Merită subliniată în această ediție – a explicat consilierul – încorporarea unor noi trăsături precum desfășurarea de marșuri pietonale cu școlari pe coridoarele verzi ale orașului (axa nord și sud a râului Henares) cu itinerarii adaptate fiecăruia dintre solicitanților, precum și crearea unui traseu accesibil prin Coridorul Ecofluvial al râului Henares.”

De asemenea, se sărbătorește tradiționala Ziua Parcului, anul acesta cu două puncte, unul pe Calle Teniente Ruiz, 2 și altul pe Calle Santiago, colțul Calle Tinte, care permite oamenilor să învețe despre Vehiculele de Mobilitate Personală și cum să circule cu le mod sigur. De asemenea, a fost programată un traseu către Ecce Homo și cursul pentru a învăța să mergi cu bicicleta în parcul O’Donnell.

Mai mult, cu ocazia Zilei Europene fără Mașini, vineri, 22 septembrie, tronsonul străzii Dulce María Loynaz va fi tăiat pentru a promova mobilitatea pietonală către centrul educațional Mozart și pentru a desfășura activități de mobilitate durabilă împreună cu școlarii centrului.

Toate activitățile sunt gratuite. Pentru mai multe informații, contactați Departamentul pentru Mediu, prin e-mail mambiente-educacion@ayto-alcaladehenares.es sau Tel. 918883300 Ext. 3284/3230.

Programarea planificată pentru aceasta Săptămână include diferite activități care pun accent pe mobilitate durabil. Printre activitățile programate se numără următoarele:

Vineri, 15 septembrie Ziua parcării De la 12:00 la 20:00

CELEBRAREA Zilei Parcului (ing.). ȘI TU, CUM TE MIȚI? AFLĂ DESPRE VEHICULELE DE MOBILITATE PERSONALĂ ALE ORAȘULUI.

Strada Teniente Ruiz nr. 2

Colțul străzii Santiago strada Tinte

Sâmbătă, 16 septembrie, de la 10:30 la 13:00. RUTA ACCESIBILĂ A CORIDORULUI ECOFLUVIAL HENARES.

Casa de Plecare a Tineretului

Este necesară înregistrarea prealabilă

Duminică, 17 septembrie, de la 9:00 la 14:00. RUTA ECCE HOMO

Ieșire din parcarea Cerros (Ctra. M-300 în fața cimitirului de grădină)

Este necesară înregistrarea prealabilă

De luni, 18 septembrie până vineri, 22 septembrie CURS ÎNVĂȚAȚI SĂ MĂULEȘTE CU BICICLETA

În fiecare zi de la 6:00 p.m. la 7:00 p.m.

O’Donnell Park („Poarta Casita del O’Donnell”)

Este necesară înregistrarea prealabilă

Obligatoriu casca, protectii si bicicleta proprie.

MARȘE PIETONALE CU CENTRE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Tururi prin traseele verzi ale orașului.

Programul școlar. Înregistrarea prealabilă a centrului educațional.

Vineri, 22 septembrie. Ziua europeană fără mașini ACTIVITATI CU CEIP MOZART IN C/ DULCE MARÍA LOYNAZ

TĂIERE SECȚIUNEA C/DULCE MARÍA LOYNAZ

Sursa: Alcalá de Henares sărbătorește Săptămâna mobilității în perioada 15-22 septembrie