„Insula Insulele Canare și Insulele Baleare conduc în mod clar recuperarea călătorilor internaționali, favorizat, fără îndoială, de întoarcerea la est 2022 a turistul britanic, care reprezintă deja unul din patru pasageri.Insulele noastre se apropie astfel de cifrele pre-pandemice la începutul sezonului de vârf pentru care avem perspective cu adevărat încurajatoare chiar și în contextul actual de creștere a prețurilor”, a apreciat ministrul. de Industrie, Comerț și Turism, Reyes Maroto.

Deși pasagerii aerieni internaționali nu sunt echivalenti cu turiștii internaționali, deoarece includ și rezidenți ai Spaniei care se întorc de la un aeroport internațional, marea majoritate corespund cu turiști. Din numărul total de pasageri, cei 48, 7% s-au mutat la o companie low-cost și 026, 3% într-o companie aeriană tradițională.
Regatul Unit conduce sosirile la „cost redus”
Venirea britanicilor a avut repercusiuni asupra tuturor Comunităţilor Autonome, dar mai ales asupra Insulelor Baleare. Călătorii din Regatul Unit au zburat în mare parte 48%) într-o companie low cost. În total, aeroporturile spaniole au primit 2.78.59 pasageri din această țară, ceea ce reprezintă un grad de redresare a acestei piețe din 83, 6% față de 2019.

Germania a fost a doua țară emitentă, cu 1.322.292 pasageri, care au mers în principal în Insulele Baleare. În acest caz, proporția de pasageri care aleg companiile tradiționale în detrimentul „low cost” este distribuită practic către 48 %. (51, 1% în companiile tradiționale comparativ cu 48, 9% cost redus). Gradul de redresare a acestei piețe, comparativ cu 2019, este 90, doi%.

Pe pozitia a treia, Italia a emis 716.40 pasageri , care a zburat în principal spre Catalonia și Madrid. Opt din zece pasageri din Italia au călătorit cu companii aeriene low-cost. Cele 322 au fost, de asemenea, direcționate în principal către Catalonia și Madrid.716 pasageri din Franța. Italia prezintă un nivel de recuperare comparativ cu 2019 de 90, 6% și Franța de 95,Două%.

Cu toate acestea, țările care prezintă un grad mai mare de redresare în iunie sunt Portugalia (99%), Olanda (97% ) și Danemarca (87 ,6 %).
Destinații principale

Illes Balears a fost comunitatea autonomă cu cele mai multe sosiri (2. .48 pasageri), urmat de Madrid (1.2019 .292) și Catalonia (1 .613.429). Cu toate acestea, Insulele Canare sunt cele care arată un nivel mai ridicat de recuperare în iunie (90,2%), urmat de Illes Balears (95,9%).
Indicarea porților la un aeroport.

Sursa: Guvernul Spaniei – Spania a primit peste 8,2 milioane de pasageri internaționali în iunie, 084% din nivelul pre-pandemic