Guvernul spaniol a decis sa mareasca taxele de aeroport incepand cu 1 iulie. In consecinta biletele de avion se scumpesc, iar unele companii care nu se asteptau la aceasta masura au anuntat ca vor incasa diferenta de la pasagerii care au cumparat biletele inainte de aceasta data.

Compania Blue Air le va solicita calatorilor plata diferentei de pret la taxele de aeroport, dupa cum se precizeaza pe pagina web a companiei: „Din cauza deciziei fara precedent si fara informare prealabila a autoritatilor spaniole publicata in data de 30 iunie 2012 in Boletin Oficial del Estado, de a mari taxele de aeroport pentru fiecare pasager imbarcat pe oricare aeroport din Spania incepand cu data de 1 iulie 2012, compania Blue Air este nevoita sa colecteze diferentele de taxe aeroportuare de la pasagerii care calatoresc incepand cu data de 2 iulie 2012, care si-au cumparat biletele pana la data de 1 iulie 2012„.

Taxele suplimentare anuntate de Blue Air, care vor trebui achitate la aeroport de pasageri, la check-in si imbarcare, sunt Madrid – 9,50 euro, Barcelona – 9 euro, Malaga – 2 euro, Valencia – 2 euro.

Un alt operator aerian pe ruta Romania – Spania, compania Wizz Air acopera pentru moment taxele de aeroport, dupa cum informeaza Economica.net.

Wizz Air regreta aceasta crestere necugetata a tarifelor aeroporturilor din Spania. Aeroporturile spaniole au inregistrat  cresteri semnificative ale traficului de pasageri in ultimii ani si ar trebui sa stie ca turistii trebuie intampinati si nu taxati. Wizz Air va trece la renegocierea costurilor de baza cu toti furnizorii sai pentru a oferi in continuare cele mai mici tarife intre Spania si Romania„, a declarat pentru Economica.net, Daniel De Carvalho, corporate communications manager Wizz Air.

Compania Tarom nu a raspuns inca solicitarii Economica.net cu privire la cresterea taxelor de aeroport din Spania.