Echipa de fotbal a Spaniei a castigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Europeana, dupa un meci in care a invins Italia cu un scor categoric de 4 la 0. 

Jucatorii antrenati de Vicente del Bosque au inscris de patru ori in poarta italienilor care nu au reusit sa controleze jocul aproape deloc in cele 90 de minute de joc.

Finala de la Kiev a fost dominata in mod clar de spanioli care au avut posesia mingii pe tot parcursul meciului. David Silva a reusit sa marcheze pentru Spania inca din minutul 14, dintr-o pasa a lui Cesc.

Revelatia campionatului, Jordi Alba, a marcat al doilea gol al spaniolilor inainte de pauza si dupa ce italienii reusisera sa creeze cateva faze periculoase la poarta lui Iker Casillas. De altfel, fara sangele rece al portarului spaniol meciul ar fi putut avea alt curs pentru ca italienii au avut ocazia sa reduca din diferenta. 

In ultimele minute, insa, Spania a dat lovitura mortala echipei antrenate de Prandelli, prin doua goluri semnate de Torres si Mata. Scor final: 4 la 0.

Spania a reusit sa-si mai adauge astfel inca un titlu continental in palmares, alaturi de titlul european din 2008 si de cel mondial castigat in 2010 in Africa de Sud.