După modelul Gigi Becali de anul trecut, un alt politician român a petrecut sărbătorile pascale în închisoare. Senatorul Cătălin Voicu se află în arestul Direcţiei Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Capitalei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual la Legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. El a respins toate învinuirile aduse de procurorii anticorupţie. Potrivit DNA, anul trecut Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu 260.000 de euro în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul instanţei supreme pentru a adopta o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat. El este de asemenea acuzat că şi-ar fi exercitat influenţa în schimbul unor sume de bani şi în dosare ale altor oameni de afaceri şi politicieni, precum  Marius Locic, Alexandru Mazăre sau Marian Oprişan.

Urmărirea penală în acest caz a inceput în 10 decembrie, când senatorul a fost ridicat de pe stradă. În primă fază, procurorii i-au impus acestuia interdicţia de a părăsi ţara. Măsura a expirat, iar procurorii au considerat că nu se impune prelungirea ei. La o lună însă, au cerut arestarea senatorului.

Magistraţii Instanţei Supreme au respins vineri recursul senatorului Cătălin Voicu privind arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. După terminarea şedinţei de judecată, parlamentarul a fost dus la spitalul penitenciar Jilava, unde fusese transferat în urmă cu trei zile, imediat după ce a fost dus la închisoare.