Numărul perosanelor fără un loc de muncă, în Spania, a crescut în luna martie cu aproape 36 de mii, după cum arată ultimele date publicate de Ministerului Muncii şi Imigraţiei din Spania. Numărul total al şomerilor din Spania a ajuns la 4,1 milioane de persoane. Pentru prima dată, în ultimele şase luni, şomajul este mai mic în domeniul construcţiilor, dar este în creştere în sectorul servicii, agricultură şi industrie. Datele transmise de ministerul Muncii mai arată că bărbaţii şomeri sunt mai numeroşi decât femeile şi faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă, numărul acestora este mai mare cu 23 de mii de persoane.

Şomajul a scăzut în regiunile Baleare, Extremadura, Asturia şi Navarra şi creşte în Cataluña şi în Comunitatea Valenciană.

Potrivit oficialilor spanioli, datele privind evoluţia şomajului demonstrează că este vorba despre o etapă de stopare a pierderii locurilor de muncă. Pe de altă parte, numărul persoanelor care contribuie la fondul asigurărilor sociale este de peste 17 milioane şi jumătate.