Trei tineri au decedat marţi, 6 aprilie, în urma unui accident rutier petrecut pe o şosea din provincia Pontevedra. Victimele erau doi români cu vârste de 21 şi 27 de ani şi un marocan de 31 de ani. Teribilul accident s-a produs înainte de ora 8, dimineaţa, când cei trei călătoreau pe o şosea cu dublu sens într-un Citroen Xantia. Într-un punct negru din acea zonă, km 151,3 de pe N -640, într-o curbă în pantă maşina celor trei a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autocar şcolar. În urma impactului, maşina românilor a fost transformată într-un morman de fiare. Cele trei corpuri neînsufleţite au fost recuperate cu greu de echipele de descarcerare ale Pompierilor, iar cele două persoane din autobuzul şcolar au suferit răni uşoare.

 

Autobuzul şcolar era gol şi  urma să preia un grup de elevi dintr-o localitate apropiată. Teribilul accident s-a produs într-un aşa-zis punct negru al traficului rutier, la kilometrul 151,3 dintre localităţile Agolada şi Lalin unde este o curbă pronunţată pe o şosea în panta, unde administraţia drumurilor a schimbat de mai multe ori asfaltul şi plănuieşte o deviere a acelei porţiuni. Autorităţile cred că pricipalele cauze ale accidentului ar putea fi viteza excesivă într-o astfel de zonă sau neatenţia şoferului.

Potrivit presei spaniole, cei doi români, Bogdan Hriscu (20 ani) şoferul şi Mircea Dumbravă (27) erau din Bîrlad şi împreună cu colegul lor marocan, Khalid Mansouri, se întorceau acasă după o noapte de muncă grea. Cei trei lucrau la mai multe ferme de pui din regiune şi în cursul nopţii descărcaseră 3 camioane cu pui.

În declaraţiile culese de presa din regiune de la rude, cei doi români veniseră în Spania ca să muncească câţiva ani, să strângă nişte bani şi apoi să-şi construiască un viitor acasă.