#Madrid –

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid a reunit reprezentanți instituționali, figuri influente și profesioniști din diferite companii care au participat la mese rotunde, prezentări și interviuri legate de diversitatea în domeniul profesional.

Evenimentul „Securitate și sănătate 360”, organizat de IRSST, în colaborare cu PRL Innovación, și desfășurat la unitățile Roche Farma, a abordat aspecte cheie despre diversitatea generațională și diversitatea funcțională în spațiile de lucru și integrarea perspectivei de gen în prevenirea riscuri profesionale.

Silvia Marina Parra Rudilla, director general al Muncii și manager al IRSST, a inaugurat programul de evenimente, subliniind importanța abordării sănătății și securității în muncă dintr-o perspectivă 360 și provocările actuale în acest domeniu.

În continuare, a avut loc primul bloc al zilei, axat pe diversitatea generațională la locul de muncă, unde Tomás Pereda, director adjunct al Fundației Más Humano, Elena Cascante, partener al Observatorului Generacciona, Esperanza Núñez, responsabilă cu Talent la SEUR, și Teresa Moreno, șeful Unității Tehnice de Formare și Conștientizare a IRSST.

Al doilea spațiu a explorat diversitatea funcțională, cu participarea lui Javier Luengo, directorul Plena Inclusion, a lui Montse More, director general al Fundației Prevent, a Nerea Cacho, șefa Fundației Club Deportivo Leganés și a Lolei Herrera, șefa IRSST Pollutant. Controlul expunerii.

În cele din urmă, al treilea segment a abordat integrarea perspectivei de gen în prevenirea riscurilor profesionale, cu intervenția Ana Ávila, director pentru Securitate, Sănătate și Bunăstare la Mahou San Miguel, Cristina Calderón, director al Departamentului de Prevenire la ARPADA, Silvia Aumente, responsabil pentru ORP și Health & Wellbeing Leader la IKEA, Mariano Torres, P&C Head Roche Farma Spania, și Manuel Bartolomé, șeful Serviciului de Control al Condițiilor de Muncă al IRSST.

De-a lungul zilei, participanții au putut auzi din prima mână experiența organizațiilor ale căror proiecte au primit sfaturi de la Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă pentru a-și cunoaște punctul de plecare și nevoile, ce tip de sprijin au primit din partea Comunității Madrid și care sunt rezultatele contribuțiilor și proiecției lor.

Pentru a completa evenimentul, participanții s-au bucurat de spații de rețelepauze pentru schimbul de idei și chiar o reprezentație a renumitului Magician Karim, ca un plus de divertisment.

Sursa: Comunitatea Madrid – Securitate și sănătate 360