#Madrid –

Școala de Cinematografie și Audiovizual din Comunitatea Madrid (ECAM) a fost recunoscută, pentru al cincilea an consecutiv, printre cele mai bune 15 centre specializate din lume pentru formarea audiovizualului, potrivit prestigioasei reviste americane The Hollywood Reporter.

Pentru întocmirea listei, publicația ține cont de opinia educatorilor, a profesioniștilor în film, a studenților și a experților care pun în valoare aspecte precum inovația în predare, facilitățile acesteia și succesele obținute de actualii și foștii studenți.

ECAM, situat în Orașul Imaginea Pozuelo de Alarcón, constituie singura reprezentanță spaniolă în acest clasament care este publicat în fiecare vară de titlul menționat mai sus. Formarea sa orientată spre angajare iese în evidență, conectând studenții săi cu industria filmului.

Rata de angajare în rândul absolvenților acestei instituții de învățământ este de peste 70%. Chiar și o mare parte dintre elevii lor încep să lucreze înainte de a termina învățarea, datorită sinergiilor și contactelor generate în sala de clasă. În fiecare an, peste 300 de profesioniști activi în film, efecte vizuale (VFX), televiziune și publicitate trec prin ei pentru a-și transmite cunoștințele.

De-a lungul celor 28 de ani de existență, școala a pregătit peste 5.000 de profesioniști, inclusiv specialiști renumiți, atât la nivel național, cât și internațional, și nume premiate precum regizorii Rodrigo Sorogoyen (Ace Beasts), Pilar Palomero (Mamă) sau Alauda Ruiz de Azúa (cinci lupi mici).

Creată în 1994 ca fundație culturală non-profit, cu scopul de a forma generațiile viitoare în sectorul audiovizual, ECAM primește o subvenție de la Comunitatea Madrid, prin Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, în valoare de 1,7 milioane de euro în acest an. .

Cu această dotare se finanțează mai mult de jumătate din costul anual al studiilor pe care le învață studenții săi, care trebuie să își asume restul, deși pot accesa burse în cazul în care demonstrează dificultăți economice, palmares excelent și talent.

Sursa: Comunitatea Madrid – Școala de Cinematografie și Audiovizual din Comunitatea Madrid, recunoscută ca un reper internațional în formare