#AlcaladeHenares – DESCARCĂ PROGRAMUL TÂRGURILOR 2023

În această dimineață a avut loc prezentarea Târgurilor 2023, care se vor desfășura în perioada 26 august – 3 septembrie, cu peste 300 de activități programate pentru toate publicurile. Primaara Judith Piquet și consilierul pentru Festivaluri și Tradiții Populare, Antonio Saldaña, au participat la prezentarea programului împreună cu reprezentanți ai entităților din Alcalá care formează o parte importantă a programului.

Primaria a ținut să mulțumească „tuturor grupurilor care fac posibil acest program de Târg, grupurilor noastre locale, Uriașilor noștri, și bineînțeles cluburilor noastre, care încă o dată ne vor face să ne bucurăm de Târguri cu culoarea și distracția lor, dar și cu solidaritatea lor. , nu numai la Fiestas ci pe tot parcursul anului”.

Judith Piquet și-a dorit ca acestea să fie „Târguri în care distracția și participarea sunt adevărații protagoniști, dar și responsabilitatea, cu scopul de a fi Sărbători sigure și liniștite, care să permită locuitorilor și vizitatorilor Alcalá să se bucure de același lucru”.

Primaria a mai ținut să profite de ocazie pentru a mulțumi pentru munca și angajamentul muncitorilor municipali, Poliției Locale și Naționale, Gărzii Civile, Protecției Civile și tuturor celor care lucrează neobosit pentru ca noi, ceilalți, să ne bucurăm de Târguri.

La rândul său, Antonio Saldaña a încurajat și participarea rezidenților și a vizitatorilor pentru a se bucura de aceste nouă zile de târguri și a mulțumit pentru munca diferitelor grupuri care fac posibil acest program al Festivalului.

Activitati pentru cei mici

În cadrul prezentării, au fost dezvăluite câteva dintre ingredientele principale ale programului Târgurilor 2023, care începe oficial cu oferirea cluburilor și proclamarea lui Olalla García sâmbătă, 26 august, și se va încheia duminică, 3 septembrie, cu floturile și Focuri de artificii.

Târgurile sunt, fără îndoială, pentru cei mici. Uriașii și Micuții vor face un tur pe străzile din Alcalá în fiecare zi și vor fi expuși și în Capela lui Oidor. „Vom încerca, ca întotdeauna, să-i distram pe cei mici, dar și pe cei mai mari”, a asigurat Eduardo Luis Escobar, unul dintre responsabilii trupei.

Activitățile suporterilor alcătuiesc o mare parte a programului cu peste o sută de activități, multe dintre ele cu caracter caritabil. Reprezentantul Coordonatoarei de Peñas, Juan de Luz, a afirmat că „ieșim ca în fiecare an pentru a distra oamenii din Alcalá” și a apărat componenta de solidaritate desfășurată de peñisti „nu doar la târguri, ci pe tot parcursul anului. „.

Pentru cei mici, programarea se menține la Casita del O’Donnell cu magie, păpuși sau povestiri în limba engleză. De asemenea, activități în Plaza de Cervantes, jocuri deconectate în limba irlandeză sau toboganul de apă de lângă Gilitos.

La fel, activitățile vor ajunge și în cartierele cu locurile de joacă care vor fi instalate în fiecare zi într-un punct al orașului. Pe lângă Plaza del Viento (marți 29), Parcul Juan de Austria (miercuri 30), Octavio Paz (vineri 1), Piața Jesús Guridi cu Calle Manuel Iradier (joi 31), acestea vor fi instalate și în El Olivar (duminică 27). ), la Plaza del Barro (luni 28) sau Parque del Chorrillo (sâmbătă 2).

Pe de altă parte, în Târgul, care va avea multiple atracții, pe lângă standurile cluburilor și ale asociațiilor și partidelor politice, Zilele Copilului vor avea loc miercuri, 30 și duminică, 3, și atât marți, cât și miercuri de la 19:00 la 21:00 va avea loc Ziua fără zgomot.

Multă muzică și dans

În timpul Târgurilor, ne putem bucura și de cea mai bună muzică, cu grupuri precum Nacha Pop, Mojinos, orchestre, tonul, muzică și dans pentru bătrânii noștri, sau Festivalul Gigante en la Huerta. Alfonso López, de la Gigante, a amintit că vor fi „peste 50 de artiști, precum Viva Suecia, Loquillo sau Dani Fernández”.

În plus, vor avea loc spectacole muzicale la Târgul de Zi situat în Plaza de Cervantes, care la ora vermutului vor fi animate de diferite formații, cu colaborarea Gigante și Alcalá es Música. „Vom avea ansambluri internaționale, formații emergente și, de asemenea, trupe din Alcalá”, a declarat César Gallegos.

De asemenea, vor avea loc Noches del Patio, care în acest caz se întoarce la Patio de Santo Tomás de Villanueva, unde ne putem bucura de Orfeón Complutense, Școala de dans Pilar Barbancho sau Școala de dans Albeniz Ballet-Pepe Vento, printre altele. În cadrul Târgurilor, vom avea și spectacole ale lui Diego Larrea și Juanjo Espinosa din Alcala în Plaza de Palacio sau ale trupei Simfonice Complutense în irlandeză.

În acest sens, Pilar Barbancho a afirmat că „De la Complutum la Alcalá este unul dintre cele mai frumoase proiecte și cu cel mai mult entuziasm pe care l-am realizat în cei 39 de ani în care Școala a funcționat”. La rândul său, Fernando Calleja, de la Orfeón Complutense, a indicat că „suntem bucuroși să participăm din nou la La Gala Lírica de Zarzuela, care va cuprinde piese orchestrale, soliști și piese coregrafice”. Pilar Tejada, de la Școala de Dans Albeniz Ballet-Pepe Vento, a participat și ea pentru a vorbi despre spectacolul ei, „Doré viaje por España”, „în care am pus toată dragostea și munca de cercetare care, desigur, este obiectivul principal. în cadrul asociaţiei noastre”.

Cultură, turism și sport

Pe lângă muzică, se vor desfășura și alte activități culturale și turistice: precum vizitele nocturne „Patrimoniul în lumina lunii”, Întâlnește Alcalá cu familia, clădirile Societății de Coproprietari și ale Fundației Antezana, Teatru în Târguri cu chipuri cunoscute ca Nene, Josema Yuste, Santiago Urrialde, Yllana, Andoni Ferreño sau Mara Jiménez, sau spectacolul TIA în curtea Santa María.

De asemenea, în timpul Târgurilor, vor fi sporturi cu tradiționalul baschet 3×3, jocuri rapide de șah, turneul de petanque, tenis de padel sau Memorialul Cecilio Rodríguez pentru futsal, printre altele.

Alte repere majore în programul Târgului vor fi Concursul de Comparse, Turneul Multitudinal de Mus sau Expoziția Forțelor Armate, Securității Statului și Poliției Locale.

„În târguri, relaționați-vă cu simț”

Pe de altă parte, Departamentul Egalității va lansa o nouă campanie împotriva violenței sexuale în timpul Târgurilor sub sloganul „La Târguri, relaționați cu simț”. Pentru aceasta, va avea două puncte de îngrijire și prevenire a violenței sexuale, unul la Târg și altul în Huerta del Obispo, la care vor fi prezenți profesioniști experți în violență sexuală și va avea un dispozitiv de contact direct și imediat cu Poliția. , pentru ca acesta la rândul său să sesizeze serviciile de sănătate de urgență dacă este cazul.

Luptele și alte repere

Într-o altă ordine de lucruri, anul acesta revin festivitățile taurine, cu alergări pe 1 și 2 septembrie (la ora 10), concursul de tăiere (joi 31 la ora 20.30) și două corride, în zilele de 1 septembrie. și 2, cu săbii precum El Juli, Matías Tejela din Alcalá, Tomás Rufo, El Cordobés, El Fandi sau Víctor Hernández.

Schimbarea traseului Paradei și artificii

O altă noutate va fi schimbarea traseului paradei. Acesta va trece prin Vía Complutense de la strada Luis de Medina până la înălțimea benzinăriei San Isidro de pe strada Sebastián de la Plaza, pentru a se întoarce pe strada Libreros și a se termina în piața Cervantes, cu scopul de a câștiga siguranță, vizibilitate și proximitate față de cartiere. .

Punctul final al târgurilor va fi cu un foc de artificii din Plaza de Toros La Estudiantil.

Sursa: Totul gata pentru Târgurile Alcalá 2023, care vor avea 300 de activități pentru toate publicurile