#Madrid –

Comunitatea Madrid a întreprins lucrări de îmbunătățire în această vară în aproape 40 de infrastructuri de sănătate publică, în care Executivul regional a investit 25 de milioane de euro. Toate acestea însumează un total de 110 acțiuni în 24 de spitale și 14 centre de sănătate și acoperă cincisprezece municipalități din regiune.

Ministrul Sănătății, Fátima Matute, s-a referit la acest lucru în timpul vizitei sale de astăzi la noul Centru de sănătate Las Tablas din capitală, după ce a primit lucrările acestui dispozitiv, care se află în cartierul Fuencarral-El Pardo al capitalei, și care va intra în funcţiune înainte de sfârşitul anului.

„Lucrăm în fiecare zi pentru o asistență medicală publică apropiată și de ultimă oră, deoarece ne dorim să fie în continuare cea mai bună din Europa. Pe această cale, angajamentul nostru este mai mare, dacă se poate, cu Asistența Primară, pentru că știm că este cheia îmbunătățirii calității vieții madrilenilor”, a declarat Matute, care a evidențiat, printre alte operațiuni, adaptarea spații pentru implementarea noilor echipamente de înaltă tehnologie care se desfășoară în prezent în 12 spitale publice din Madrid, printre care spitalele 12 de Octubre, La Princesa și La Paz din capitala, Príncipe de Asturias de Alcalá de Henares, din capitala Tagus în Aranjuez.

De asemenea, în perioada de vară, se continuă lucrările pentru dotarea Spitalului Universitar Puerta de Hierro din Majadahonda cu o nouă zonă de endoscopie și cu o biobancă. Odată cu aceste acțiuni, este în derulare și instalarea echipamentelor de rezonanță magnetică la Spitalul Universitar de Copii Niño Jesús din Madrid și la Spitalul Henares de Coslada, al cărui spital de zi urmează să fie extins. Pe lângă toate acestea sunt și altele de mare importanță în complexele spitalicești Carlos III și Ramón y Cajal (Madrid) și Spitalul Fundación Alcorcón.

Angajamentul față de Asistența Primară

La rândul său, Rețeaua de Asistență Primară desfășoară sarcini de condiționare sau înlocuire, instalare sau reparare a echipamentelor din centrele de sănătate Las Américas (Parla); Juncal (Torrejon de Ardoz); María de Guzmán, La Garena, Nuestra Señora del Pilar și Luis Vives (Alcalá de Henares); biroul Cobeña; Marqués de la Valdavia (Alcobendas); Somosaguas (Pozuelo de Alarcón); și Príncipe de Vergara, Alpes, Canalul Panama, Jazmín și Entrevías (Madrid). În paralel, continuă lucrările de construcție a Centrului de Sănătate Montecarmelo, în cartierul Fuencarral-El Pardo; Butarque, în Villaverde, și în Residencial Este de Parla.

„Toate aceste acțiuni sunt un exemplu clar al angajamentului Comunității Madrid de a avea asistență primară din ce în ce mai accesibilă, cu infrastructuri mai bune și dotate cu resurse adecvate, astfel încât profesioniștii din domeniul sănătății să poată oferi cea mai bună îngrijire pacienților lor”, a asigurat Matute. , care a amintit că la acest nivel de îngrijire „90% din problemele de sănătate sunt rezolvate”.

Las Tablas, investiție de 13,3 milioane

Centrul de sănătate Las Tablas, în care Comunitatea Madrid a investit 13,3 milioane de euro, va deservi 25.200 de locuitori ai capitalei. Situat la numărul 46 Calle Viloria de La Rioja, pe un teren cedat de Consiliul Municipal Madrid, se remarcă prin designul său avangardist și funcțional, precum și prin abordarea respectuoasă a mediului. Se află pe o suprafață construită de 4.709 metri pătrați, devenind una dintre cele mai mari instituții publice de asistență primară din sistemul de sănătate din Madrid.

Cladirea este formata dintr-un singur etaj si dispune de spatii mari si luminoase in interior. Are 34 de consultații: 12 pentru Medicina de Familie, cinci pentru Pediatrie, 15 pentru Nursing și două polivalente. În plus, va oferi o unitate de psihoprofilaxie obstetrică sau o cameră de moașă, fizioterapie și sănătate bucală. De asemenea, dispune de Unitate de Serviciu Utilizatori sau zonă administrativă, zone de servicii și facilități, precum și parcare subterană pentru profesioniști.

Zona administrativă dispune de un sistem de accesibilitate adaptat persoanelor cu dizabilități fizice sau senzoriale. În plus, sălile de așteptare au suporturi ischiatice sau o bancă de odihnă pentru utilizatori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid întreprinde lucrări de îmbunătățire a aproape 40 de infrastructuri de sănătate publică, cu o investiție de 25 de milioane de euro