Patronul român al unui bar din Girona a fost reţinut pentru scurt timp de forţele de ordine spaniole care aveau informaţii că acesta ar fi avut legătură cu un posibil atentat la siguranţa moştenitorilor coroanei spaniole. Principii Felipe şi Letizia au efectuat recent o vizită în Girona, iar evenimentul s-a petrecut pe fondul acestei deplasări a moştenitorilor Coroanei în regiune.

După ce a fost reţinut în cadrul unei operaţiuni „fulger” a poliţiei, cetăţeanul român, Valerică Bocicoc, a fost eliberat fără să fie acuzat de nimic şi după cum a mărturisit, potrivit presei din localitate, se simte mai degrabă „indignat decât speriat„, după ce totul a fost clarificat. El era obişnuit ca poliţia să facă tot felul de controale antidrog în zona în care se află barul său, însă nu se aştepta ca în ziua în care a fost reţinut să găsească barul „sechestrat” de poliţiştii care îi puseseră pe clienţi cu faţa la perete şi cu cătuşe la mâini.

Potrivit informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii căutău urmele unui posibil complot, care până la urmă se pare că a fost doar o glumă proastă. În urma percheziţiilor, poliţia nu a găsit nimic care să confirme ipoteza unui complot împotriva principilor, ba mai mult, Valerică Bocicoc a spus că el admiră Casa Regală spaniolă. Avocatul său, Mario Rueda, a declarat, însă, pentru presa din regiune, că o acuzaţie pentru comiterea de delicte împotriva Coroanei ar trebui să se bazeze pe nişte indicii serioase. Nu se cunosc încă indiciile care au provocat intervenţia promptă a forţelor de ordine, dar totul arată că a fost vorba de o alarmă falsă.