Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, va efectua, în perioada 16-21 aprilie, o vizită canonică în Spania. În primele zile Întâistătătorul Bisericii noastre va sluji în mai multe parohii ortodoxe din Madrid şi din împrejurimi.

 

Mai multe informații cu privire la programul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a oferit Preasfințitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei: „Va sosi în jurul orei 11:55 pe aeroportul Barajas din Madrid unde va fi întâmpinat de o delegație în frunte cu Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. Apoi ne vom deplasa la parohia ‘Preasfânta Fecioara Maria’ unde credincioșii acestei parohii îl vor întâmpina pe Preafericitul Părinte Patriarh. Această parohie este una dintre cele mai vechi din Spania și împlinește anul acesta 30 de ani. Sâmbătă, Preafericitul Părinte Patriarh va vizita Catedrala Ortodoxă Greacă, precum și trei parohii din jurul Madridului. Duminică, 18 aprilie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sluji pe terenul care este concesionat de către Primăria Madridului pentru a construi Catedrala Episcopală Română și va pune piatra de temelie a acestei Catedrale”, informează TRINITAS TV. În cadrul vizitei sunt programate mai multe întâlniri cu oficialităţi ale statului spaniol. În ultima parte a vizitei, Preafericitul Părinte Daniel va vizita şi alte parohii ortodoxe române din Spania.

Slujba de punere a pietrei de temelie la Catedrala din Madrid va avea loc duminică, 18 aprilie, pe parcela dobândită de Parohia „Prea Sfânta Fecioara Maria din Madrid„, situată între străzile Tubas, Trompetas şi Trombones din districtul LATINA (Ensanche de Carabanchel), la ora 9, 30 dimineața.