Patru pompieri au murit şi alţi doi au fost grav răniţi în timp ce luptau pentru stingerea unui incendiu produs în sudul Cataluniei. Incendiul s-a declanşat cu în parcul natural Els Port, în apropiere de Tarragona şi se apropia localitatea Horta de Sant Joan, unde a avut loc tragedia. Cei 4 pompieri au fost surprinşi se pare de o schimbare bruscă a direcţiei vântului care a aţâţat focul, complicând astfel sarcina pompierilor. Preşedintele guvernului regional, José Montilla, s-a deplasat la faţa locului în urma morţii celor 4 pompieri catalani.

Un alt incendiu, care a fost controlat în cele din urmă, s-a produs în localitatea Collado Mediano, la nord-est de Madrid. Acolo, un voluntar a fost rănit şi 2.000 de persoane au fost evacuate. Temperaturile extrem de ridicate au fost una dintre cauzele acestor incendii, în centrul Spaniei înregistrându-se temperaturi de 35 de grade Celsius.

În Tarragona, însă, incendiul nu era controlat la închiderea ediţiei, cu toate că fuseseră angajate la stingerea lui mai bine de 500 de efective ale pompierilor. Vântul puternic a împiedicat accesul în zonă, iar focul a distrus deja 800 de hectare de pădure. Unul dintre cei doi pompieri care se află în stare gravă a fost declarat în stare critică, iar autorităţile au demarat o anchetă ca să vadă în ce circumstanţe s-a produs moartea celor 4.

Aceasta este cea mai mare pierdere umană a pompierilor spanioli, după ce în 2005, 11 pompieri au murit în timpul unui incendiu care a izbucnit în Guadalajara şi care a ars atunci 13 mii de hectare de pădure.