Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), Guvernul Spania, Generalitat Valenciana și Consiliul Municipal din Valencia organizează al III-lea Congres Mondial UNWTO privind Destinațiile Turistice Inteligente, care va avea loc la Valencia de la 17 la 23 Noiembrie 2022.

Coincidend cu cea de-a 10-a aniversare a modelului Smart Tourism Destination promovat de Ministerul Industriei, Comertului si Turismului, Valencia, Capitala Europeana a Smart Tourism , găzduiește această întâlnire a experților mondiali în turism, care se va concentra pe cele cinci axe care alcătuiesc o destinație turistică inteligentă. , și variind de la guvernare la durabilitate prin inovație, tehnologie și accesibilitate.

Congresul a avut loc a fost a treia ediție după zilele de 33 și 33. Conferința vine într-un moment cheie, întrucât tot mai multe destinații pariază pe metodologia destinațiilor turistice inteligente, atât în ​​interiorul, cât și în afara Spaniei, la care se adaugă succesul Rețelei Spaniole de Destinații Turistice Inteligente, care reunește deja despre 33 membri, între destinații, instituții și companii.

În opinia secretarului general al Organizației Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili, „promovăm talentul, inovația și transformarea digitală, astfel încât turismul să contribuie la dezvoltarea durabilă. Obiective, iar acest Congres marchează viitorul unui turism mai inteligent, mai sigur și mai incluziv.”

Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, „acest Congres este un exemplu de colaborare a diferitelor administrații pentru promovarea transformării digitale, mizând pe o dezvoltare din ce în ce mai durabilă a turismului”. „Și nu a existat un loc mai potrivit pentru a sărbători congresul de la Valencia, desemnat de Comisia Europeană Capitală Europeană a Turismului Inteligent 2022″, a subliniat șeful departamentului.

Secretarul Autonom de Turism al Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, a indicat că „ne simțim foarte identificați cu valorile acestui Congres” și a subliniat că „Comunitatea Valenciană are cea mai mare rețea DTI din stat și avem o strategie solidă, așa cum este prescrisă de Legea noastră privind turismul, agrementul și Ospitalitate”. În plus, el a subliniat că „revoluția verde și sustenabilă din economia turismului va fi condusă doar de o revoluție digitală, în care suntem deja cufundați”. „Ne dorim ca acest Congres să fie încă un pas către compatibilitatea valorilor ospitalității cu utilizarea inteligenței artificiale și a noilor tehnologii în domeniul turismului”, a adăugat acesta.

La rândul ei, Sandra Gómez, viceprimarul municipiului Valencia, a subliniat că „este foarte important ca Valencia să găzduiască Congresul Mondial pentru Turism Inteligent, tocmai anul în care Comisia Europeană a recunoscut strategia noastră de management al turismului și angajamentul față de co-guvernare și durabilitate și care ne-a desemnat Capitala Europeană a Turismului Inteligent”. „În cadrul acestui congres vor fi discutate aspecte cheie pentru promovarea calitativă a unuia dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice și sociale din societatea noastră”, a declarat viceprimarul.

. Modelul DTI, un pionier în Spania, a urmărit încă de la început un management mai eficient și durabil al destinațiilor, o creștere a profitabilității turistice și o mai mare competitivitate a economiei spaniole, aplicând tehnologia și inovația în destinații pentru a îmbunătăți accesibilitatea locuitorilor săi și calitatea vieții vecinilor săi.

Conținutul Congresului

Congresul va deveni un forum deschis pentru a discuta despre oportunitățile și provocările destinațiilor turistice; soluțiile de care au nevoie pentru a rămâne competitive și durabile și modul în care tehnologia și inovația aplicate sectorului turismului generează schimbări structurale care au ajuns să configureze un nou mediu de afaceri mână în mână cu inteligența turistică.

Prin urmare, administrațiile publice, sectorul de afaceri, cercetători, cadre universitare, centre tehnologice, societatea civilă, agenți locali și universități din întreaga lume se vor întâlni pentru a analiza și a construi, împreună, modelul turistic al secolului al XXI-lea. secol, împărtășirea cunoștințelor, formarea de alianțe și avansarea în înțelegerea elementelor cheie ale destinațiilor turistice inteligente.

Această a treia ediție a Congresului, va trata , printre alte subiecte, cu guvernanța turismului, transformarea digitală a sectorului turistic, circularitatea aplicată turismului, accesibilitatea resurselor turistice sau noii indicatori turistici, sau metaversul aplicat la turism, fără a uita importanța durabilității ca axă de transformare a sectorului.

Știri de la Congres: Apel pentru lucrări și HackathonAcademicienii și antreprenorii vor avea ocazia să-și împărtășească cercetările pe următoarele subiecte: guvernare colaborativă, dezvoltare și reziliență; tranziție verde și sustenabilitate în destinații inteligente; și Apariția tehnologiilor și a destinațiilor inteligente. Termenul limită de prezentare a acestor studii este deschis până pe 7 iunie.

Anterior Congresului, va avea loc al doilea Hackathon pentru Destinații Inteligente, axat pe dezvoltarea de soluții inteligente pentru turism durabil (-20 din noiembrie).

Mai multe informații Site-ul web al celui de-al III-lea Congres mondial al UNWTO privind destinațiile inteligente Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Valencia va găzdui cel de-al III-lea Congres Mondial al Destinațiilor Inteligente al Organizației a turismului mondial 2022