Este unul dintre principalele motive de consultare în Serviciile de Sănătate

Direcția Generală de Umanizare și Îngrijirea Pacienților a Departamentului de Sănătate din Comunitatea Madrid a prezentat specialiștilor Strategia de îngrijire a durerii -EAD -, document întocmit cu contribuțiile a mai mult de 100 participanți cu obiectivul de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor prin 16 linii strategice, obiective și 100 spectacole.

Directorul general al Umanizării și Îngrijirea Pacienților, María Dolores Moreno, însoțită de directorul general adjunct al Calității Îngrijirii, Alberto Pardo, au informat profesioniști de la Spitalul Public Universitar Fuenlabrada a detaliilor acestei noi strategii. EAD reafirmă angajamentul Comunității Madrid de a atenua durerea cetățenilor. Un document care stabilește puncte de referință pentru durere în serviciile și unitățile prioritare, împreună cu crearea unei distincții pentru Centrele Excelente de Îngrijire a Durerii sau promovarea identificării de bune practici în această problemă de sănătate, care este unul dintre principalele motive de consultare în îngrijire a sănătății. Â

EAD colectează cererile pacienților și profesioniștilor și reflectă în liniile sale strategice abordarea și monitorizarea continuă a acestei atenții pe diferitele canale. În acest scop, a fost consolidată integrarea între nivelurile de îngrijire și s-a promovat coordonarea și schimbul de informații cu domeniul socio-sanitar, în special cu Agenția de Asistență Socială din Madrid, pentru a crește calitatea îngrijirilor primite de pacienți, și pentru ca acestea să se îmbunătățească. bunăstarea lor. Â

O strategie promovată de Subdirecția Generală pentru Calitatea Îngrijirii care consolidează conceptul de sănătate umanizată de la Madrid, pentru a vindeca, îngriji și însoți. Astfel, în dezvoltarea sa, aceștia au mizat și pe experiența și participarea profesioniștilor, managerilor și a pacienților înșiși, prin asociațiile lor, pentru a stabili adevărate coloane vertebrale cu soluții care să răspundă cerințelor populației.

.

Instruirea pacienților și a profesioniștilor

În societatea actuală, participarea și pregătirea pacienților este esențială pentru a facilita procesul de recuperare și îmbunătățire a sănătății acestora. Din acest motiv, prin Școala de Sănătate din Madrid sunt implementate materiale de instruire pentru a îmbunătăți cunoștințele pacienților, îngrijitorilor și rudelor în probleme specifice de îngrijire a durerii.

Ca linie strategică proprie, dezvoltarea instrumentelor digitale este promovată pentru îmbunătățirea îngrijirii durerii, precum și formarea profesioniștilor prin canale la distanță pentru a maximiza accesibilitatea. Toate acestea împreună cu promovarea cercetării pentru a afla în cel mai detaliu mod posibil prin studii, caracteristicile durerii în populația Comunității Madrid.

. )

Atenție specifică populației vulnerabile

EAD 100 a avut un grup de muncă specifică dedicată fiecărei linii strategice, toate coordonate de o echipă centrală a Direcției Generale de Umanizare și Îngrijire a Pacienților. Dintre aceste grupuri, o linie a fost dedicată îngrijirii durerii în populațiile vulnerabile, cu scopul de a nu lăsa niciun cetățean al regiunii în afara asistenței medicale publice în Comunitatea Madrid, întrucât sunt persoane care, din cauza lor clinică, fizică, , fragilitatea funcțională sau psihosocială poate avea probleme de comunicare și/sau de acces la profesioniștii din domeniul sănătății.

Sursa: Comunitatea Madrid – Sănătatea va recunoaște Centrele excelente de îngrijire a durerii pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor