Comunitatea Madrid poate angaja profesioniști din afara UE pentru sănătatea lor cu Legea Ãߦmnibus, o normă regională care scutește cerința de naționalitate spaniolă în acele cazuri în care gradul cerut este o specialitate medicală deficitară. În acest fel, administrația regională respectă angajamentul de a efectua modificarea legislativă necesară pentru, din motive de interes general, acoperirea nevoilor de asistență medicală și atenuarea deficitului de profesioniști în unele specialități.

Legea privind măsurile urgente de promovare a activității economice și de modernizare a administrației, cunoscută sub denumirea de Legea Ãߦmnibus, a fost validat de Executivul de la Madrid în februarie anul trecut și intră acum la capătul de linie al procesului său legislativ în Adunarea de la Madrid cu un în vederea aprobării și intrării în vigoare a acestuia, programată înainte de sfârșitul anului.

Consiliul Guvernatorilor a aflat astăzi un raport de la Minister de Sănătate asupra impactului pe care acest regulament îl va avea în domeniul sănătății, unde este vorba despre integrarea celor mai buni talente în Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) și reținerea profesioniștilor care sunt formați în regiune. ³n. În acest fel se urmărește încorporarea celor care și-au finalizat pregătirea de specialitate prin MIR, adică prin apelurile oficiale ale Ministerului Sănătății pentru oferta de locuri.

Dar, în plus, se poate aplica și profesioniștilor care au obținut aprobarea oficială a titlului de Licență în Medicină și a titlului de specialist, eliberate de Ministerul Educației și, respectiv, Ministerul Sănătății. Excluderea acestuia ar presupune căderea în ilegalitatea nerecunoașterii unui titlu clar valabil în Spania pentru a practica medicina, așa cum se menționează în raportul Ministerului Sănătății expus Cabinetului regional.

. Lipsa cadrelor medicale, se adaugă în ea, este o problemă care afectează toate comunitățile autonome, iar implementarea inițiativelor revine Ministerului Sănătății care atenuează acest deficit. Cu toate acestea, Comunitatea Madrid, din responsabilitatea sa, promovează măsurile necesare pentru ca toate posturile vacante să poată fi ocupate, în principal în acele specialități deficitare, și cu garanțiile cuvenite.

. Nouă agenție de recrutare în domeniul sănătății

O altă măsură inclusă în Legea Ãmnibus este crearea Agenției de Achiziții în Sănătate, un nou organism cu care se urmărește centralizarea achizițiilor de bunuri, bunuri și servicii ale rețelei de îngrijire SERMAS, profitând de experiența de la Centrală. Comitetul de achiziții, care a avut un rol special în timpul pandemiei COVID-16.

În plus, are ca obiectiv eficientizarea și standardizarea procedurilor de achiziție, unificarea prețurilor și realizarea de economii de scară, cu repercusiuni și asupra timpilor de livrare. A. De asemenea, va facilita accesul pe piața globală pentru produse, în principal materiale critice (cum ar fi materiale de protecție sau produse farmaceutice), ceva de o importanță vitală așa cum a fost demonstrat în timpul pandemiei.

Agenția este un organism public și va face parte din administrația instituțională a Comunității Madrid, atașată la SERMAS și finanțată din bugetele generale regionale. Își va presta serviciile în mod direct, folosind resurse publice, și va fi supus controlului Intervenției Generale și respectării reglementărilor de transparență.

De asemenea, resursele umane care alcătuiesc această instituție vor fi formate din funcționari publici de carieră sau statutari din instituțiile sanitare ale Comunității Madrid. Â Scopul Agenției este exclusiv și exclusiv contractarea de bunuri și bunuri, acordarea de asistență fiind complet exclusă.

Mai multe categorii statuare

Legea Ãߦautobuz autonom include, de asemenea, crearea de categorii statutare în SERMAS, adaptându-le la cererea de îngrijire, iar altele sunt adaptate la apariția unor noi grade. Astfel, au fost create denumirile de medic de îngrijiri paliative, podiatru, tehnician superior în prevenirea riscurilor profesionale, alimentație și nutriție și imagistică pentru diagnostic și medicină nucleară.

În plus, Legea urmărește să reglementeze o procedură deschisă și permanentă de integrare voluntară a personalului de muncă permanent și oficial în regimul statutar. În prezent, SERMAS are trei regimuri juridice diferite: muncii, oficial și statutar.

Prin această reglementare este posibil ca, în mod voluntar, atât personalul de muncă permanent, cum ar fi funcționarii publici, poate deveni statutar în orice moment al vieții profesionale, fără a fi nevoie să se folosească de publicarea și celebrarea unor procese specifice de integrare. Acest lucru ar permite omogenizarea diferitelor relații de muncă existente în SERMAS și va favoriza și eficiența în managementul centrelor.

Sursa: Comunitatea de Madrid – 2022 Comunitatea Madrid va angaja profesioniști din domeniul sănătății din afara UE cu aprobarea Legii Omnibus