Ministrul Fernando Grande-Marlaska a inaugurat al IV-lea Seminar privind infracțiunile motivate de ură, destinat membrilor Forțelor și Corpurilor Securității Statului, ai căror asistenți a insistat că „lupta împotriva crimelor motivate de ură și a discriminării în societatea noastră nu se poate opri”. Oficiul Național pentru Lupta împotriva Infracțiunilor de Ură al Ministerului de Interne la care au participat, personal sau online, membri ai Poliției Naționale, Gărzii Civile, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, Poliția Forală din Navarra, Corpul General al Canarelor Poliția Insulelor și diverse forțe locale de poliție. În discursul său inaugural, Grande-Marlaska le-a reamintit că „pentru Ministerul de Interne, pentru Guvernul Spaniei, eradicarea urii din modurile noastre de conviețuire social-politică este un obiectiv prioritar”. Ministrul de Interne și-a arătat încrederea că seminarul va fi o activitate utilă pentru aprofundarea cunoștințelor despre infracțiunile motivate de ură și discursul instigator la ură, pentru îmbunătățirea mecanismelor de prevenire și investigare a poliției și pentru să generăm atenția corespunzătoare victimelor acestui tip de infracțiuni.

„Trebuie să putem desfășura o rețea de protecție eficientă pentru cei care suferă un atac de ură, trebuie să obținem să-și pună încrederea în noi, trebuie să reducem nivelul ridicat de subraportare despre care știm că caracterizează acest tip de infracțiuni”, le-a întrebat Grande-Marlaska participanților.

. )Atenție la victimeAcest al patrulea seminar se intitulează „Îngrijire cuprinzătoare și transversală pentru victimele discursurilor și infracțiunilor motivate de ură”, care este una dintre axele centrale ale acțiunilor care articulează al II-lea Plan de acțiune pentru combaterea crimelor motivate de ură 2022-2022 acel impu lsa din aprilie anul trecut Ministerul de Interne.

În cursul acestei sesiuni de miercuri, sesiunea va aborda probleme precum eliminarea conținutului online ca măsură de protecție a victimelor, rolul a birourilor de îngrijire și asistență a victimelor sau de intervenție cu minorii implicați în incidente motivate de ură.

Printre experții care vor aborda aceste probleme se numără, printre altele, magistratul Alejandra Frías, director Serviciul Studii și Rapoarte al Consiliului General al Magistraturii; Nicolás Marugán, director general adjunct pentru Tratament Egal și Diversitate Etnico-Rasială al Ministerului Egalității, sau Javier Urra, psiholog criminalist membru al Academiei Spaniole de Psihologie.

Aceasta Joi, sesiunile de lucru se vor concentra pe domenii precum discursul instigator la ură ca preludiu al crimei sau posibilele tulburări și consecințe pe care incidentele de ură le pot provoca victimelor lor cele mai vulnerabile.

Unii dintre specialiștii care vor preda aceste domenii de activitate joi sunt Rafaela Santos, președintele Societății Spaniole de Specialiști în Stres Post-traumatic; Esteban Ibarra, membru al Consiliului Victimelor crimelor motivate de ură și discriminării (COVIDOD) și președinte al Mișcării împotriva intoleranței, sau Tomasz Filipiak, coordonatorul Atenției victimelor crimelor motivate de ură al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE/ODIHR) ).

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în cadrul inaugurării Seminarului IV privind crimele motivate de ură.

Sursa: Guvernul Spaniei – ​Grande-Marlaska: „The lupta împotriva crimelor motivate de ură nu poate cunoaște odihna”