#Spania – Miñones și Barbosa au convenit asupra necesității de a continua consolidarea legăturilor de colaborare dintre Uniunea Europeană și Regiunea Americilor în chestiuni precum donarea și transplanturile, lupta împotriva dependențelor, răspunsul la HIV și stigmatizarea acestuia, tuberculoza și malaria sau impulsul pentru perspectiva „One Heathlh”.

De asemenea, posibilitatea intensificării coordonării existente a fost abordată prin potențiale acorduri cu Fundația FCSAI în domeniul cooperării internaționale, alimentației, formării profesioniștilor din domeniul sănătății sau promovării unor obiceiuri sănătoase de viață.

La întâlnire au participat și secretarul de stat pentru Sănătate, Silvia Calzón, și directorul Fundației CSAI, Óscar Díaz, care au prezentat acțiunea organismului de pe lângă Ministerul Sănătății din America Latină.

Ministrul interimar al Sănătății, José Miñones, împreună cu directorul Organizației Panamericane a Sănătății, Jarbas Barbosa.

Mai multe informatii Spania consolidează legăturile cu Organizația Panamericană a Sănătății cu privire la aspecte cheie pentru bunăstarea populației (06/10/23) Etichete: UE Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea și Organizația Panamericana de Sănătate vor continua să consolideze colaborarea reciprocă în favoarea sănătății oamenilor