#Spania – Plenul Conferinței Sectoriale privind Planul Național pentru Droguri a aprobat în unanimitate repartizarea teritorială a peste 9,5 milioane de euro destinate finanțării dezvoltării politicilor de prevenire a drogurilor și atenției altor dependențe de către comunități și orașe autonome (cu excepția Navarei). și Țara Bascilor) în exercițiul financiar curent 2023. În plus, s-a raportat că o distribuție viitoare de 8,5 milioane de euro se va face din confiscări prin acorduri bilaterale cu toate teritoriile.

Sumele aprobate vor fi alocate pentru dezvoltarea Strategiei Naționale privind Droguri în programele regionale derivate din Planul Național Droguri (3.270.160 euro), la programele de prevenire a dependenței de droguri din cadrul Strategiei Naționale privind Droguri (3.962.630 euro), dezvoltarea Observatorului Spaniol al Drogurilor (1.033.290 euro) și a planurilor de reabilitare și reintegrare pentru toxicomanii cu probleme juridico-penale (1.253.320 euro).

Ministrul Sănătății, José Miñones, a semnalat unitatea de acțiune între administrații care caracterizează abordarea dependențelor în Spania, care garantează societății în ansamblul său că aceasta se desfășoară „cu rigoare și garanții maxime”.

În acest sens, a mulțumit tuturor administrațiilor publice implicate, precum și Sectorului III și societăților științifice pentru paradigma consensului și voinței pe care o reprezintă într-o chestiune „cu impact incontestabil asupra sănătății, sociale și securității cetățenești”, precum a dependențelor.

La ședința plenară desfășurată joi au participat delegatul Guvernului pentru Planul Național pentru Droguri, Joan Villalbí, precum și reprezentanți ai tuturor comunităților autonome și orașelor în cauză, ai Vicepreședinției a II-a și ai Ministerului Muncii și Economiei Sociale; și Ministerele de Interne; Consum; Politica funciară; Educație și formare profesională; și Finanțe și Funcție Publică.

Creditele, asigurate prin Delegatia Guvernului pentru Planul National Droguri, provin de la Bugetul General de Stat, au raport favorabil prealabil al Ministerului Finantelor privind respectarea obiectivelor de stabilitate bugetara si sustenabilitate financiara si au fost aprobate de Comisia Sectoriala. a avut loc pe 10 mai.

Mai multe informatii Repartizarea creditelor 2023 pe comunități autonome (PDF) Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul și comunitățile aprobă 9,5 milioane de euro pentru politici de prevenire a drogurilor și a altor dependențe