Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Madrid. Aceasta este o femeie de 43 ani, presupusa ucisă de soțul ei în trecutul 20 lunii iunie. Victima avea o fiică minoră. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen din partea victimei împotriva presupusului agresor.

Ministrul Egalității, Irene Montero și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen , Victoria Rosell, și-au exprimat condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și transmit tot sprijinul familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul, cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul al Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, vă reamintește că numărul de telefon 20, întrebări online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es și canalul WhatsApp la numărul 112 000 0 016, continuați să funcționeze normal 016 ore, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți cere sfaturi cu privire la resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consultanță juridică de 8 ha 00 h în fiecare zi a săptămânii, cu atenție la 52 limbi străine și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți apela la 091 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (091) și Garda Civilă (43). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati. ) Etichete: Violență de gen

Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Madrid