#Madrid –

CU CONSILIUL ORAŞ, SPITALUL ŞI CENTRUL DE SĂNĂTATE LAS FRONTERAS

Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății a participat la campania de conștientizare cu ocazia Zilei Testării HIV, care are deja o lungă istorie. Este o activitate care aduce în comunitate prevenirea și diagnosticarea precoce a infecției cu HIV, efectuând teste rapide HIV și oferind consiliere de sănătate sexuală cetățenilor care doresc să facă acest lucru. Elena Andradas, directorul general al Sănătății Publice, a participat la evenimentul comemorativ împreună cu primarul municipiului Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro, unde au fost directorul medical al Spitalului municipal, Paula Molina, consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare. Prezenți și Rubén Martínez, consilierul pentru sănătate, Carla Picazo, și tehnicieni din ambele instituții. Pe tot parcursul zilei, 20 octombrie, în Plaza Mayor din Torrejón de Ardoz, mediatorii interculturali din cadrul Serviciilor de testare rapidă pentru HIV și alte infecții cu transmitere sexuală (ITS) și asistente de la Centrul de sănătate Las Fronteras au efectuat testul și au livrat materiale informative către rezidenți.

Înțelegerea riscurilor și modul de reducere a acestora și normalizarea efectuării testelor diagnostice, creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța diagnosticării precoce este modalitatea de a realiza controlul HIV și a altor infecții cu transmitere sexuală, indică Sănătatea Publică.

The Servicii de prevenire și diagnostic precoce pentru HIV și alte ITS Aflati in centre de sanatate, efectueaza teste rapide pentru HIV, sifilis si alte ITS, insotite de consiliere preventiva, gratuit, pe tot parcursul anului, oricui din Comunitatea noastra doreste sa participe. Lansată în urmă cu treisprezece ani de către Direcția Generală de Sănătate Publică, are o echipă de mediatori specializați în sănătate sexuală – administrată de Asociația „Las Alamedillas” -, care efectuează anual peste 8.000 de analize, îngrijire personală și virtuală, și intervenţia comunitară.vizată populaţiilor deosebit de vulnerabile.

Sursa: Comunitatea Madrid – Sănătatea publică comunitară sărbătorește Ziua testării HIV în Torrejón de Ardoz printr-o campanie de conștientizare