#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a predat astăzi în cartierul Villa de Vallecas al capitalei cheile pentru 44 de locuințe de construcție nouă, în regim de închiriere la prețuri accesibile, destinate familiilor aflate în situații vulnerabile. „În fața experimentelor politice, vom continua să lucrăm neobosit pentru ca tot mai multe case să ajungă la mai mulți cetățeni și în cele mai bune condiții”, a spus el.

După ce le-a dat locuințe fiecăruia dintre noii chiriași, el a evidențiat scenariul „foarte complicat” care apare din cauza „dificultăților extraordinare” derivate din creșterea costurilor de construcție, scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor și, mai ales, din cauza creșterea prețurilor și a ratelor dobânzilor. „Este adevărat că acest lucru se întâmplă în toată Spania și în toată Europa și, prin urmare, necesită un efort istoric și în asta ne aflăm, înfruntându-l cu experiență, prudență și eficacitate”, a adăugat el.

În acest moment, Díaz Ayuso a subliniat că rezultatul noii Legi a locuinței de stat, cu o „intervenție sălbatică” și fără mai multe oferte, „nu poate fi mai rău”. „Chiria a scăzut cu 30%, iar prețurile au crescut vertiginos cu peste 9%”, a avertizat el, adăugând că prioritatea Comunității este continuarea planurilor de facilitare a accesului la locuințe, în special tinerilor și persoanelor cu mai multe dificultăți.

Apartamentele livrate astăzi au un preț de închiriere de 57 de euro pentru primele trei luni și, după această perioadă, suma va fi ajustată în funcție de condițiile economice ale chiriașilor, deși nu poate depăși 357 de euro, suma maximă ce se plătește. .care este cu 45% sub valoarea de piata.

In plus, au o suprafata totala de 52 de metri patrati utili repartizati in doua dormitoare, living, bucatarie, baie, terasa, rufe, garaj si depozit, precum si un sistem de aer conditionat si incalzire care va permite reglarea temperaturii. a fiecăreia dintre camere.sejururi. Aceste proprietăți promovate public ale Agenției pentru Locuințe Sociale (AVS), organizație de pe lângă Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură, însumează peste 5.100 de metri pătrați și au presupus o investiție de 5,3 milioane de euro.

Guvernul regional a livrat deja 117 locuințe până în acest an în municipalitățile Ciempozuelos, Patones de Abajo, Robregordo, Berzosa de Lozoya și Puentes Viejas. În plus, cele planificate în curând în Majadahonda, Móstoles, Valdemoro, Rivas Vaciamadrid, Villa del Prado, Guadarrama și Madrid se adaugă și sunt integrate în proiectul Executivului regional pentru construirea în acest Legislativ a peste 1.600 de locuințe cu un buget de 250 de milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso livrează 44 de case noi închiriate familiilor vulnerabile din Vallecas: „Vom continua să lucrăm neobosit pentru a ajunge la mai mulți cetățeni”