#Madrid –

Comunitatea Madrid a implementat deja noul model de îngrijire a pacienților în 160 de centre de sănătate din regiune – mai mult de 60% din total – pentru a crește timpul de consultare în Medicina de Familie și Pediatrie. Prognoza este ca în următoarele luni să fie extins la cele 263 pe care le are acest serviciu public de sănătate.

Acest nou model clasifică consultațiile și stabilește o limită maximă de 34 de persoane pe medic la Familie și 24 la Pediatrie, cu timpi de asistență de 10, respectiv 15 minute. La depășirea acestor cifre, se generează agenda de absorbție a cererii, astfel încât profesionistul și-o asumă pe o tură opusă celei pe care o efectuează de obicei, în mod voluntar și cu o remunerație suplimentară de 50 de euro pe oră.

Mai exact, textul detaliază numărul de programări pe care medicii le pot gestiona în funcție de următorii factori: fie în persoană, la telefon sau pe net (prin formularul pacientului din secțiunea Dosarul meu de sănătate al Web specifice Comunităţii Madrid); dacă este o urgență; dacă sunt necesare proceduri care nu necesită deplasarea la centrul de sănătate, cum ar fi prescrierea unui medicament; dacă este necesară o urmărire proactivă de către medic sau în cazurile de control al copilului bine.

Această inițiativă face parte din Planul de îmbunătățire a îngrijirii primare lansat de Executivul regional, care permite, în funcție de nevoile fiecărei persoane, să fie primit de către specialistul corespunzător, întrucât există cazuri care pot fi soluționate de Unitățile de Îngrijire Specifică, care includ moașe, stomatologi, și kinetoterapeuți. igienistilor.

În plus, salariile aprobate în martie 2022 se aplică tuturor membrilor personalului sanitar din centrele de sănătate pentru a compensa volumul de muncă, ruralitatea acestora sau, în cazul medicilor, pentru practicarea în specialități deficitare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a implementat deja noul model de îngrijire a pacienților în 160 de centre de sănătate pentru a crește timpul de consultare