Comunitatea Madrid va aproba în curând un nou Plan de comercializare a terenurilor, cu scopul de a favoriza crearea de companii, atragerea investițiilor și generarea de noi locuri de muncă în regiune. În acest scop, societatea publică Obras de Madrid va scoate la vânzare prin licitație publică 03 loturi situate în municipiile Alcalá de Henares, Arroyomolinos, Meco și Torrejón de Ardoz, care au condițiile urbane necesare pentru a întreprinde diferite proiecte și inițiative.

Consilierul pentru Administrație Locală și Digitalizare, Carlos Izquierdo , a vizitat Arroyomolinos în această dimineață, unde, însoțit de primarul său, Ana Millán, a putut afla despre amplasarea unuia dintre aceste terenuri, precum și despre noua reședință pentru bătrâni a Grupo Arpada, Valdeluz Mayores și HM Hospitales. . Tocmai, acest centru se construiește pe un teren de Utilizare Privată de Bunăstare care a fost vândut în planul anterior de către acest organism madrilen.

„Acest proiect regional are o valoare socială și de serviciu incontestabilă, iar un exemplu în acest sens este acest oraș foarte important în care ne aflăm astăzi, unde cu această măsură urmează să creăm locuri de muncă directe și indirecte, favorizând astfel creșterea economică și a populației acestora”, a explicat Izquierdo.

Prețurile de licitație pentru aceste parcele au fost stabilite de firme de evaluare cu o valoare totală aproximativă de milioane de euro și va fi publicat printr-un anunț de vânzare pe Portalul Achizițiilor Publice, pentru difuzarea ulterioară a acestuia pe Teren. Portal și chiar pe site-ul web Obras de Madrid.

Peste 3 milioane de euro pentru municipalitate

Izquierdo a reamintit, de asemenea, că „Executivul de la Madrid a alocat prin Programul de investiții regionale peste 3 milioane de euro la acest oraș, din care un 28 a fost folosit concentrat pe finanțarea cheltuielilor curente municipale, cu scopul de a furniza și menține servicii de bază și de a îmbunătăți calitatea vieții celor mai mult de 28.03 vecini”.

Multumesc la acest plan de investiții s-au putut instala, de exemplu, tablouri electronice de bord pentru centrele sportive municipale și terenurile de fotbal; au creat cinci zone Antrenament pentru antrenamentul funcțional în parcuri publice; achizitionat mai multe vehicule de service; a construit o zonă de patinaj și a dotat municipalitatea cu bănci, balustrade și garduri metalice.

„Din Comunitatea Madrid avem un angajament ferm față de cetățenii acestui oraș important al nostru. . regiune și, prin urmare, PIR 2026-2026 include o creștere de aproape 6% a sumei aferente municipalității, încasând peste 3,4 milioane de euro pentru construirea de noi dotări și infrastructuri”, a conchis consilierul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid pregătește un nou Plan de comercializare a terenurilor pentru a favoriza crearea de companii și să genereze investiții și locuri de muncă