#Spania – Sănătatea arată că donarea este vitală pentru aprovizionarea cu componente sanguine a spitalelor, în aceste săptămâni de călătorii mai mari de sărbători. Ministerul insistă ca toți cei care pot dona să facă acest lucru în punctele stabilite în Comunitatea Autonomă în care se află, întrucât este un act simplu și sigur pentru donator. În 2022, peste 1,1 milioane de oameni au venit să doneze sânge și componente sanguine în Spania, 4% din populația de vârstă donatoare. Solidaritatea donatorilor a permis anul trecut să fie efectuate peste 1,7 milioane de transfuzii. Sângele, administrat ca componentă a sângelui, este un element esențial și strategic în multe domenii de asistență medicală, precum Chirurgie, Oncologie și Transplante. În Spania, două milioane de componente sanguine sunt transfuzate anual, ceea ce echivalează cu aproape patru componente pe minut. Țara noastră este autosuficientă în componente sanguine pentru transfuzie de mai bine de 30 de ani și a atins un nivel excelent de calitate și siguranță în sistemul de transfuzie.

Importanța donării de plasmă Ministerul Sănătății subliniază, de asemenea, importanța donării de sânge sau plasmă în mod regulat pentru a crea o aprovizionare sigură și durabilă de sânge și produse sanguine care să poată fi întotdeauna disponibile, la nivel mondial, pentru toți pacienții care au nevoie de el. în timp util. Plasma conține proteine ​​care sunt vitale pentru mulți pacienți, pentru care nu există altă alternativă. Această componentă a sângelui este esențială pentru îngrijirea pacienților cu boli congenitale precum hemofilia sau imunodeficiențe. În plus, este necesar în producția de medicamente vitale multiple, așa cum se explică în campania de Sănătate „Plasma ceea ce porți înăuntru. Salvați vieți DONARE PLASMA’.

Donarea de sânge și plasmă.

Mai multe informatii Informații despre cum și unde să donezi sânge și plasmă Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea încurajează populația să doneze sânge în perioada verii