Ministerul Justiției a lansat campania instituțională „În fața criminalității, Ministerul Justiției vă este alături. Mergeți la dvs. Biroul Victimelor” #AbiertosParaAyudar, care se adresează cetățenilor, pentru a face vizibilă existența și activitatea Birourilor sale de Asistență pentru Victimea Criminalității, o resursă accesibilă pentru orice victimă, chiar și în cazurile în care nu există plângere prealabilă.

Departamentul condus de Pilar Llop are un total de 32 din aceste Birouri, deschise în sediul Palatelor de Justiție și distribuite între comunitățile Castilla-La Mancha, Castilla y León, Extremadura, Illes Balears, Murcia, Ceuta și Melilla.

Această campanie are ca scop diseminarea prin media digitală, în principal pe rețelele de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter. Are diverse creativități, precum un spot radio și un spot, subtitrat în engleză și franceză, prin care persoanele care au suferit o infracțiune sunt invitate să meargă la aceste cabinete, unde au la dispoziție asistență juridică și suport psihologic.

Campania evidențiază, de asemenea, diferite profiluri ale victimelor unor infracțiuni specifice, cum ar fi violența bazată pe gen sau infracțiunile motivate de ură din cauza discriminării bazate pe etnie, rasă, orientare sau identitate sexuală sau gen.

Campanie de publicitate a activității Birourilor de Asistență pentru Victimea Criminalității

Mai multe informații Birouri de asistență pentru victimele infracțiunilor violente și Crime împotriva libertății sexuale Campania #OpenToHelp Sursa: Guvernul Spaniei – Justiția lansează o campanie de publicitate a activității Oficiilor Asistență pentru victimele infracțiunilor