Salile NATO Summit promovează enclave emblematice ale Spaniei, cum ar fi Roque de los Muchachos de pe insula La Palma sau Grădinile Generalife din Granada. Cele douăzeci de săli care vor găzdui întâlnirile bilaterale dintre liderii mondiali poartă numele unei municipalități spaniole, iar pereții lor prezintă fotografii care reflectă frumusețea unora dintre cele mai speciale colțuri ale Spaniei.

În acest fel, două dintre comorile pe care le ascunde insula La Palma, care după erupția vulcanului au revenit acum la normal, vor fi prezente la vârf: o vedere panoramică a Calderei de Taburiente este prezentată în biroul Statelor Unite, în timp ce Roque de los Muchachos este expus în biroul spaniol.

Pietele murale cu imagini ale Spaniei îmbracă multe dintre coridoare și spații mai mari. Enclavele care vor fi reprezentate la vârf sunt orașul Potes (Cantabria), Castelul Olite (Navarra), Mănăstirea San Juan de la Peña (Aragon), Roque de los Muchachos (Insulele Canare), Castelul Almansa (Castilla-La Mancha), Peñíscola (Comunitatea Valenciană), Castelul Bellver (Insulele Baleare), Castro de Baroña (Galicia), Grădinile Generalife (Andaluzia), zidurile orașului Ceuta, Caravaca de la Cruz , (Regiunea Murcia), Apeductul Miracolelor (Extremadura), Vall de Boí, (Catalunia), Durango (Țara Bascilor), Castelul Cornago (La Rioja), Castelul Manzanares el Real (Madrid), Segovia (Castilia și León) , Cudillero (Principatul Asturias), Farul orașului Melilla și Caldera de Taburiente (La Palma).

„Îmbrățișarea” de Juan Genovés
Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu pictura murală a picturii de Juan Genovés „El Abrazo” pe fundal. | Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

Într-una dintre sălile principale ale Summit-ului NATO, așa-numita „VIP Holding Room”, destinată ca zonă de odihnă și întâlnire pentru lideri și miniștri, este agățată o pictură murală înfățișând faimoasa pictură a lui Juan Genovese. „El Abrazo”, din 1976, simbol al Tranziției.

La fel, pavilioanele IFEMA care găzduiesc vârful au fost împodobite cu măslini și lămâi, ca simboluri ale identității spaniole. Câteva exemplare 1976 sunt distribuite în principalele spații unde șefii de stat și de guvern, împreună cu mai mult de o mie de delegați și 2. jurnalişti. La sfârșitul summit-ului, unele dintre aceste exemplare vor fi transplantate în Jardines de La Moncloa, unde va fi creat un nou colț în memoria evenimentului care are loc la Madrid în aceste zile.

Etichete: NATO Sursa: Guvernul Spaniei – Salile Summit-ului NATO promoveaza enclave emblematice ale Spaniei