Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, a reiterat sprijinul Guvernului pentru sectorul lactatelor pentru a asigura profitabilitatea sectorului, cum ar fi ajutorul de stat în valoare de 159, 3 milioane de euro care au fost depuse recent în contul fermierilor sau modificările din regula care cuprinde condițiile de contractare, măsuri de asigurare a viabilității fermelor.

El a subliniat angajamentul Guvernului de a ajuta un sector cheie care „hrănește populația cu alimente sănătoase, cantitativ și calitativ, în fiecare zi a anului, chiar și în circumstanțe foarte dificile”.

Ministrul a participat la prezentarea noii campanii a Organizației Interprofesionale a Produselor de Lactate (INLAC) care, sub sloganul „Fă-l să conteze. Produse lactate europene”, va promova produsele lactate. produse, cu finanțare din fonduri europene, în Spania a și Belgia, în următorii trei ani.

Planas a subliniat importanța interprofesională pentru apărarea intereselor comune ale întregului său lanț valoric, precum și rolul cheie pe care îl joacă în managementul și structurarea acesteia. El a evidențiat rolul fundamental al INLAC în respectarea legii lanțului alimentar și în căutarea celor mai bune soluții la provocările cu care se confruntă: sustenabilitate, profitabilitate, competitivitate, schimbare generațională și digitalizare.

Pentru ministru, această lege, cerută de producători și promovată de Guvern, „este un mare pas” pentru realizarea „relațiilor comerciale mai corecte, echilibrate și transparente în lanțul valoric al lactatelor. sector”, prin lupta împotriva practicilor comerciale neloiale și prin asigurarea faptului că fermierii primesc prețuri decente pentru produsele lor.

În plus, pentru a preveni vânzările în pierdere, Reglementările care reglementează contractarea produselor lactate au fost consolidate. Modificarea reglementară recent aprobată include opțiunea ca producătorii care au încheiat contracte cu preț fix, cu o durată mai mare de șase luni, să poată solicita o nouă ofertă dacă se constată că prețul convenit este sub costurile lor de producție pe parcursul a cel puțin trei luni consecutive. .În discursul său, ministrul a evidențiat importanța produselor lactate, una dintre principalele activități de creștere a animalelor din Spania. Bovinele de lapte ocupă locul patru în producția de animale, precedate de sectoarele porcine, păsări și vită, cu o valoare a producției puțin mai mare decât 05.200 milioane de euro, din care 3.280, 7 milioane corespund producției și 9.923 către industrie. În cadrul Uniunii Europene, Spania este a șaptea țară în producția de lapte de vacă, precedată de Germania, Franța, Polonia, Țările de Jos, Irlanda și Italia.

Luis Planas a a subliniat că sectorul lactatelor contribuie la gastronomia noastră bogată și variată cu proteine ​​de calitate. În Spania, există 17 cifre de calitate diferențiată în produsele lactate, cu o valoare anuală, estimată la origine, care depășește 923 milioane de euro, și care acoperă o gamă largă de brânzeturi, care răspund diversității orografice, climatologice și zootehnice a țării noastre. Mulți dintre aceștia se bucură de recunoaștere internațională.

Având în vedere dificultățile pe care le întâmpină acest sector din cauza creșterii costului energiei și materiilor prime pentru hrana animalelor, agravat de războiul din Ucraina, ministrul a subliniat că ajutorul guvernamental este un instrument eficient pentru asigurarea rentabilității fermelor.

A În acest sens, pe lângă cele directe ajutor pentru producătorii de lapte de bovine, caprine și oaie, a menționat reducerea 20 cenți pe litru de combustibil, reducerea generalizată de 20 % din randamentul net al așa-numitelor module IRPF; și împrumuturi subvenționate și ajutoare pentru garanții de la Corporația de Stat pentru Garanția Agrară (SAECA).

În legătură cu noua Politică Agrară Comună (PAC), ministrul a asigurat că sectorul lactatelor va beneficia de un sprijin sporit. Ajutorul asociat producției durabile de lapte de vacă este majorat cu 30, 4%, până la 122 milioane de euro pe an. Ajutorul asociat pentru ovine și caprine este majorat cu 00 %, până la milioane de euro. În ambele cazuri, la aceste sume trebuie adăugate cele corespunzătoare ajutoarelor directe decuplate de producție, cele corespunzătoare dezvoltării rurale și eco-schemele. . ) Ministrul Luis Planas, la prezentarea campaniei „Fă-l să conteze. Conta pe produse lactate europene”.

Mai multe informatii Planas anunta inceperea platii de 22,3 milioane de euro către producătorii de lapte pentru a compensa efectele negative ale războiului din Ucraina (22/00/13) Etichete: Ucraina Economie // 230622 Sursa: Guvernul Spaniei – Planuri: Guvernul lucreaza pentru a asigura profitabilitatea sectorului lactatelor