O femeie de naționalitate română a murit luni la un spital din Zaragoza, după ce a fost atacată cu un cuțit în scara unui bloc, în prezența fiului de 5 ani.

Presupusul autor este fostul soț al tinerei, C.I.S., un român în vârstă de 32 de ani. Acesta a încălcat ordinul de restricție, impus de justiție, după ce a fost denunțat pentru maltratare de către soția lui, Alexandra S..

Atacul s-a produs duminică, în jurul orei 17, la un punct de întâlnire pentru părinți divorțați, unde se face predarea copiilor fără ca aceștia să fie nevoiți să se întâlnească.

Clienții unui bar din apropiere au văzut-o pe Alexandra în momentul în care s-a prăbușit, plină de sânge, pe trotuar, după ce a fost înjunghiată, fără să se audă nici un strigăt. Avea mai multe răni la nivelul toracelui și în zona gâtului, fapt care ar fi împiedicat-o să strige după ajutor.

Se pare că agresorul a urmărit-o pe Alexandra și a interpelat-o la intrarea în clădire, după cum povestește o femeie pentru publicația Heraldo de Aragon: „Părea că el îi reproșa ceva, iar fata nu făcea decât să dea din cap, ca și cum ar fi fost de acord. Bărbatul nu striga și nici nu o lovea, dar era ceva ce nu mi-a plăcut și când am urcat la punctul de întâlnire am informat cu privire la acest lucru. După ce mi-am lăsat copiii și am văzut mașinile de poliție sosind în grabă. Iar când am ieșit din scară am văzut-o pe femeie sângerând pe trotuar”.


Polițiștii l-au găsit pe copilul de 5 ani în stare de șoc, în timp ce presupusul agresor s-a ascuns în clădire, unde a fost găsit cu un cuțit înfipt în cap și cu răni la gât.

A fost dus la spital de urgență, iar medicii au reușit să-i scoată arma din craniu printr-o operație complicată, realizată în cursul nopții de duminică, dar starea sa continuă să fie gravă.