O tânără de 25 de ani a murit și o româncă de 30 de ani se află la spital în stare gravă după ce au fost înjunghiate astăzi în Vigo și, respectiv, Santiago de Compostela.

Tânăra de 25 de ani, pe nume Ana, despre care s-a spus în primele ore că ar fi fost de naționalitate română a fost găsită moartă lângă liftul blocului din orașul Vigo, în care trăia.

Corpul său prezenta multiple răni provocate prin înjunghiere și pa fost descoperit azi dimineață de un vecin. Acesta a anunțat serviciul de Urgență, dar tânăra era decedată la sosirea medicilor.

Ana lucra la o firmă din apropierea orașului Vigo și fusese la o petrecere organizată împreună cu colegii de serviciu. Locuia împreună cu câteva prietene, iar mașina ei a fost găsită parcată în fața blocului.

Poliția încearcă să afle circumstanțele în care s-a produs tragedia, iar vecinii spun că au auzit zgomote pe scară.

Agenții au discutat și prietenul tinerei, dar și cu fostul prieten și deocamdată nu se vorbește despre un caz de violență de gen, dar criminaliștii se străduiesc să analizeze cât mai repede probele culese de la locul crimei.

O altă agresiune a avut ca victimă o româncă de 30 de ani care a ajuns în stare gravă la spitalul din Santiago de Compostela, tot în Galicia, după ce a fost înjunghiată grav în propria locuință.

Femeia, cu inițialele E.M., a fost descoperită de medicii de Urgență într-o baltă de sânge, în apartament. Vecinii au sunat la 112 după ce au auzit o ceartă violentă din locuința ei, în jurul orei 17.

Poliția se află în căutarea unui bărbat de naționalitate română, fostul prieten al victimei, suspectat de comiterea acestui atac.