Poliția din Valencia a arestat patru indivizi, români și spanioli pentru că trimiteau marijuana în România, în cadouri.

Polițiștii au confiscat 9 kilograme de marihuana ascunsă în cutii de jucării care plecau în diverse direcții, transportate cu autobuzul.

Cercetările în acest caz au durat trei luni și au început cu urmărirea suspecților, care realizau regulat trimiteri din Valencia. Modul de operare era acesta: persoanele implicate ambalau drogul în vid și apoi în cutii de jucării.

Pentru a camufla mirosul de marihuana, traficanții utilizau produse precum cafeaua, piperul sau crema mentolată.

La prima intervenție, polițiștii au localizat o mașină pe care au percheziționat-o și au găsit două dispozitive GPS pentru urmărirea vehiculelor și o sumă mare de bani, pe care unul din ocupanții mașinii o avea asupra sa.

Ulterior, Poliția a descoperit că suspecții erau cazați la un hotel și foloseau o mașină închiriată, din care unul din bărbați scotea un pachet de mari dimensiuni pe care îl transporta cu autobuzul.

În pachet, agenții aveau să descopere aproape 20 de pungi cu marihuana împachetată în vid, cu o greutată totală de aproape 8 kilograme, ascunse în cutii de jucării.

La hotel, în camera unde erau cazați, Poliția a descoperit 10.000 de euro și alte 1300 de grame de marihuana ascunsă într-un sac de box.

Toți cei patru, de origine română și spaniolă, au fost arestați. Unul dintre ei se afla în evidența Poliției pentru incidente minore.

Bărbații au vârste cuprinse între 24 și 31 de ani și sunt cercetați pentru infracțiuni împotriva sănătății publice și apartenență la grup infracțional.