Un muncitor roman a decedat luni la Undiano, o localitate din regiunea Navarra, dupa ce a fost ingropat de un val de pamant. Victima, Ioan Bejerea, de 37 de ani, era angajat ca instalator si trebuia sa execute o lucrare intr-un sant de 2,15 metri de adancime.

La un moment dat unul dintre peretii santului s-a surpat si romanul a ramas ingropat sub pamant si pietre. Cu toate ca muncitorii prezenti la fata locului l-au scos cu ajutorul lopetilor si cu ajutorul unui excavator, barbatul a decedat, scrie presa locala.

Accidentul a fost anuntat la Serviciul de Urgenta 112 din Navarra care a alertat serviciul de Pompieri si a trimis la fata locului o ambulanta, insa barbatul nu a mai putut fi salvat. Corpul neinsufletit a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din regiune.

Guvernul regional din Navarra a precizat ca santul in care s-a produs accidentul fusese sapat in cadrul lucrarilor publice de imbunatatire a retelei de canalizare a localitatii.

O echipa de la Inspectia Muncii a deschis o ancheta la fata locului pentru a vedea daca au fost respectate normele de protectie a muncii, iar presa locala preia opiniile localnicilor care erau surprinsi de faptul ca au fost sapate santuri in conditiile in care plouase foarte mult in zona. Victima era din localitatea Leitza, unde traiesc mai multi romani, si lucra la o firma de instalatii.