#Spania – Într-o ceremonie desfășurată la Ambasada Ucrainei la Madrid, Robles a mulțumit pentru premiul acordat de ambasadorul ucrainean în țara noastră, Serhii Pohoreltsev, care a recunoscut și munca secretarului general pentru Politica de Apărare, amiralul Juan Francisco Martínez Núñez, și a directorului. General al Politicii de Apărare, general-locotenent Fernando López del Pozo.

„A fost un act foarte emoționant și vreau să mulțumesc ministrului Apărării și întregului Guvern ucrainean. Este o onoare pentru mine”, a spus Robles, care a adăugat că își dorește ca aceasta să fie „o recunoaștere pentru toți cetățenii ucraineni” , dintre care unii „au pierdut totul”.

Ministrul interimar al Apărării a reiterat în fața ambasadorului că legătura dintre Spania și Ucraina este „indiscutabilă”, iar acest lucru va fi declarat în cadrul Reuniunii ministeriale informale privind apărarea și afacerile externe care va avea loc în perioada 29-31 august la Toledo, în cadrul Președinția spaniolă a Consiliului UE.

„Încă o dată ne vom exprima sprijinul și solidaritatea cu Ucraina în toate domeniile: în sfera umanitară, militară și politică”, a subliniat Robles. „Trebuie să fie foarte clar că Ucraina se apără și lucrează pentru pace, că există o singură persoană responsabilă, care este Putin și că sper că foarte curând va putea sta în fața unei curți penale internaționale pentru a plăti pentru toate atrocitățile pe care le este. comiterea.”

„Spania contribuie la victorie”La rândul său, ambasadorul Pohoreltsev a subliniat în cuvintele sale sprijinul „solid și constant” al Spaniei de la începutul agresiunii ruse în urmă cu un an și jumătate și a subliniat că „la nivel politic Spania și-a demonstrat conducerea și coerența în promovarea toate inițiativele internaționale s-au concentrat pe condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei”.

Ambasadorul a subliniat că Spania este una dintre țările „care contribuie la victoria Ucrainei în diferite moduri și în diverse domenii”, evidențiind printre acestea atât transportul de material, cât și pregătirea combatanților ucraineni în instalațiile militare spaniole, care vor ajunge anul acesta la 3.000, precum și tratamentul și reabilitarea soldaților ucraineni răniți.

Tocmai trei dintre cei 60 de militari răniți care primesc tratament la Spitalul General de Apărare din Zaragoza l-au însoțit astăzi pe ministru la eveniment, la care a fost prezent și generalul Juan Antonio Lara Garrido, directorul centrului medical unde combatanții s-au recuperat după traumatisme și mai ales grave. amputaţii care necesită în multe cazuri proteze.

Robles a reiterat că Spania va rămâne alături de Ucraina, apărând cauza „pacii, democrației și libertății” și că guvernul în exercițiu va continua să lucreze „ferm într-o proiecție internațională dedicată acestor valori”. El a amintit, de asemenea, că cele 10 vehicule „Leopard” oferite de Spania sunt deja în țară, precum și cel mai recent lot de vehicule blindate TOA.

„Sper că putem întoarce pagina în curând, dar între timp Spania va fi mereu unită și legată de Ucraina, durerea lor va fi durerea noastră și dorința lor de a reuși va fi și a noastră”, a subliniat Robles.

Ministrul interimar al Apărării, Margarita Robles, primește „Distincția de onoare” acordată de Ministerul Apărării al Ucrainei.

Mai multe informatii Galerie foto pe Flickr a Ministerului Apărării Etichete: Ucraina Ajută Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Robles primește „Distincția de onoare” de la Ministerul Apărării al Ucrainei, ca recunoaștere a sprijinului „solid” al Spaniei