#Spania – În total, 346 de proiecte au fost acordate în cadrul celor trei linii de ajutor comercial (piețe durabile, piețe din zonele rurale și întărirea activității comerciale în zonele turistice) prin cele trei apeluri lansate în perioada 2021-2023 și care vor fi finanțate de Next Generation EU. fonduri.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, a subliniat că „am finalizat acest program de ajutor al Planului de redresare prin executarea 100% din bugetul alocat pentru acești trei ani. Acest ajutor a avut ca scop îmbunătățirea modelului competitiv al sectorul afacerilor comerciale spaniole și să o sprijine în procesele sale de transformare pentru a o face mai digitală, durabilă și mai rezistentă.

Aceste ajutoare vor fi distribuite între toate comunitățile și vor fi gestionate de administrațiile locale:

Ajutor pentru piețe urbane durabile: 162 proiecte beneficiare în valoare de 186,09 milioane euro. Finanțează planuri și proiecte cu conținut tehnologic, inovator și de durabilitate, precum și îmbunătățiri de echipamente, care vizează sectorul comercial situat în raionul său.Ajutoare pentru zonele de aflux turistic: 73 proiecte beneficiare în valoare de 85 milioane euro. Acesta are ca scop sprijinirea unităților comerciale situate în zone turistice și îmbunătățirea experienței de cumpărături a vizitatorilor.Ajutor pentru piețele rurale durabile: 111 proiecte beneficiare în valoare de 42 de milioane de euro. Vizată implementarea, modernizarea și promovarea activității comerciale în zonele rurale (localități cu mai puțin de 5.000 de locuitori), îmbunătățirea competitivității, sustenabilității și diversificării economiei rurale.Proiecte beneficiare în apelul 2023Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului a publicat propunerea finală de rezoluție pentru apelul 2023 pentru cele trei linii de ajutor pentru sprijinirea sectorului comercial: 118 proiecte vor primi în total 105 milioane de euro.

Acest ultim apel în cadrul liniilor de sprijin pentru sectorul comercial a avut o participare ridicată, dovadă fiind numărul mare de cereri primite, cu peste 560 de inițiative prezentate.

În plus, a fost majorată alocarea financiară a liniei de ajutor pentru zonele rurale, cu o sumă de 22 de milioane de euro pentru 2023, și au fost evaluate și proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică.

„De aceste acțiuni vor beneficia în mod direct populația, luptă împotriva provocării demografice, generând oportunități de angajare și revitalizând activitatea comercială în zonele rurale”, potrivit Gómez.

Distribuția teritorialăAdăugând rezultatele globale ale celor trei competiții desfășurate la nivel național în cele trei apeluri din 2021, 2022 și 2023, se obține următoarea distribuție între Comunitățile Autonome:

Piscina Moncloa

Asistent de magazin la un magazin de modă

Mai multe informatii Ajutor pentru comerț din Planul de Redresare, Transformare și Reziliență Piețe durabile Zonele rurale Zone de aflux turistic Etichete: SIDA Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Comerțul finalizează programul de ajutor pentru consolidarea sectorului comercial cu mobilizarea a 313 milioane de euro