Ministerul Consumatorului, Asociația Spaniolă a Producătorilor al Jucăriilor (AEFJ) și Autocontrol au semnat un cod de autoreglementare care include, în premieră, interzicerea expresă a utilizării imaginii fetelor în reclamele care vizează minori în mod discriminatoriu sau degradant.. ) După cum a explicat ministrul Consumatorului, Alberto Garzón, la ceremonia de semnare a acordului, datorită acestui nou acord cu principalii reprezentanți ai industriei jucăriilor și ai sectorului de publicitate, anunțurile de jucării vor fi „mai egalitare, veridice și constructive, aspecte fundamentale pentru protecția și dezvoltarea copilăriei”.

„Aceasta este filozofia angajament care astăzi este făcut public Un angajament pe care trebuie să-l felicit pe industria spaniolă a jucăriilor și pe directorul general de consum, care include o muncă de colaborare, co operațional și constructiv de multe luni”, a subliniat Garzón.

Noul cod de autoreglementare, care înlocuiește ultimul din . și va intra în vigoare la 1 decembrie 2022 pentru noile anunțuri de producție, cuprinde un total de 33 standarde etice

Sectorul jucăriilor, care este în prezent primind un curs de formare de către AEFJ și Autocontrol pentru a învăța cum să le aplice, angajându-se astfel să respecte în dezvoltarea, execuția și difuzarea campaniilor și mesajelor publicitare ale sale adresate minorilor 15 ani, cu o atenție deosebită acordată intervalului de vârstă de la 0 la 7 ani datorită vulnerabilității mai mari a acestora.

Printre Noutățile acestui cod se remarcă măsurile care vizează promovarea și promovarea unei imagini pluraliste, egalitare și fără stereotipuri a minorilor. Din acest motiv, se va interzice caracterizarea fetelor cu conotații sexuale și se va evita asocierea exclusivă a jucăriilor care reproduc roluri, de exemplu, de îngrijire, muncă casnică sau frumusețe cu acestea, și de acțiune, activitate fizică sau tehnologie cu băieții. .

În plus, jucăriile nu vor fi prezentate cu indicația expresă sau implicită că sunt pentru unul sau celălalt sex și nici nu se vor face asocieri de culori ( precum roz pentru fete și albastru pentru băieți). Reclamele vor încerca, de asemenea, să folosească un limbaj incluziv și să prezinte modele pozitive pentru a încuraja un consum sănătos, responsabil și durabil.

O altă noutate a codului este aceea că comunicările comerciale trebuie să descrie produsul într-un mod clar și ușor de înțeles pentru minori. De asemenea, vor prezenta abilitățile pe care produsele sunt capabile să le încurajeze la minori și care sunt cheie pentru creșterea acestora, cum ar fi creativitatea, dezvoltarea fizică și intelectuală, sociabilitatea sau empatia.

În paralel, și cu scopul de a oferi informații veridice și suplimentare cu privire la caracteristicile jocurilor și jucăriilor, reclamele audiovizuale trebuie să încorporeze o serie de pictograme care clarifică grafic aspecte legate de montaj, preț sau nevoi tehnice. Pictogramele vor avea o dimensiune care ocupă cel puțin 7% din ecran, vor trebui să fie amplasate în partea stângă sus a acestuia ori de câte ori este posibil și va dura cel puțin două secunde.

Alte angajamentePentru a evita așteptările false, sectorul jucăriilor se angajează să se asigure că prezentările scrise, sonore și vizuale ale produselor sunt fidele realitatea și nu confundați minorii cu privire la caracteristicile produsului promovat sau la beneficiile acestuia. Pentru a face acest lucru, vor evita intercalarea imaginilor animate reale și fictive în reclame sau juxtapunerea ambelor fără o diferențiere clară între ele.

În plus, în acelea reclame in care sunt reprezentate in miscare jucarii de natura statica, trebuie apreciat clar ca aceasta deplasare este produsa de aportul mecanic al unei maini sau similar.

. Va fi reglementată, de asemenea, apariția în publicitatea jucăriilor a personajelor care sunt populare în rândul copiilor ca prezentatori sau participanți la programe de televiziune, personaje reale sau fictive din filme sau seriale, personaje din lumea sportului sau muzical sau influenți.

În plus, reclamele nu vor sugera că adulții care oferă jucăriile promovate sunt mai buni sau mai generoși și nici nu vor asocia achiziția produsului cu o mai mare afecțiune sau acceptare. față de minor și nici nu vor încuraja acumularea compulsivă de jucării .

În sfârșit, având în vedere marele avans al noilor tehnologii și accesul la acestea de către minori, noul cod de autoreglementare include o secțiune legată de publicitate de jucării pe internet. În acesta, este interzisă în mod expres publicitatea direcționată prin intermediul dispozitivelor mobile către minori sub 14. De asemenea, se stabilește ca obligatoriu ca, atunci când aplicațiile sau jocurile sunt folosite în scopuri de comunicare comercială, să fie inclusă vârsta recomandată a destinatarului.

270422 Sursa: Guvernul Spaniei – Consum, the sector jucărie și Autocontrol semnează un protocol pentru promovarea egalității în publicitatea pentru copii