#Spania – În cadrul întâlnirii, generalul Deineko, șeful Gărzii Naționale de Frontieră, a mulțumit călduros sprijinului acordat de Ministerul Spaniol al Apărării pentru agilitatea, eficiența și adaptarea sa la cele mai urgente nevoi cu care se confruntă această unitate militară în actuala situație dinamică a frontului. . A fost apreciat în mod expres transferul recent al unui spital de campanie dislocabil de tip ROLE 2+, ambulanțe, diverse echipamente medicale și garouri. Responsabilii Grăniceri au evidențiat, de asemenea, ultimele livrări de material militar defensiv, care au inclus transportoare de trupe blindate, camioane, vehicule ușoare, precum și arme ușoare cu muniția lor.

Ajutorul spaniol nu se limitează doar la sprijinul logistic și material. În domeniul sănătății, sub supravegherea Spitalului Central de la Defensa Gómez Ulla din Madrid și a Spitalului General de la Defensa din Zaragoza, un total de 69 de soldați ucraineni răniți au fost tratați cu leziuni mari greu de tratat, necesitând în multe cazuri implantarea de proteze și procese lungi de reabilitare; 50 dintre acești soldați au fost eliberați și returnați în Ucraina.

Ministerul lucrează în prezent la gestionarea primirii unui nou grup de aproximativ 10 militari ucraineni răniți, care vor fi tratați la Spitalul General de Apărare din Zaragoza.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, în cadrul videoconferinței

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Robles participă la o întâlnire cu înalți oficiali ai Gărzii Naționale Militare a Ucrainei