#Spania – Directorul general al Protecției Civile și Situații de Urgență al Ministerului de Interne, Francisco Ruiz Boada, a călătorit astăzi pe insula Tenerife (Insulele Canare) pentru a afla despre acțiunile Gărzii Civile și ale Unității Militare de Urgență (UME) privind teren.in incendiul de padure care a inceput martea trecuta, 15 august, in municipiul Arafo (Santa Cruz de Tenerife).

La postul de comandă al dispozitivului, Ruis Boada a avut o întrevedere cu delegatul Guvernului în Insulele Canare, Anselmo Pestana, și cei responsabili de dispozitivul care stinge incendiul.

Direcția Generală de Protecție Civilă și Situații de Urgență a solicitat, miercuri, activarea sistemului de observare prin satelit al Uniunii Europene „Copernicus” în modul Rapid Mapping.

În ceea ce privește mijloacele de stingere a statului, Unitatea Militară de Urgență (UME) a ​​dislocat în zonă 110 militari și 34 de vehicule; Garda Civilă 133 de trupe. iar Ministerul Tranziţiei Ecologice şi Provocării Demografice un total de 4 avioane, 4 elicoptere şi o brigadă de pompieri.

Directorul General al Protecției Civile și Situații de Urgență al Ministerului de Interne, Francisco Ruiz Boada, este informat despre acțiunile împotriva incendiului forestier din Tenerife.

Mai multe informatii Incendiile de pădure: cum să le preveniți și să acționați în fața lor? Consiliul de Miniștri aprobă planul de prevenire și combatere a incendiilor forestiere pe anul 2023 (20.06.2023) Sursa: Guvernul Spaniei – Protecția Civilă și Situații de Urgență supraveghează la sol activitatea Gărzii Civile și a trupelor UME deplasate la incendiul din Tenerife