#Madrid –

Comunitatea Madrid continuă să sărbătorească în această vară cea de-a unsprezecea ediție a La Despensa de Madrid, o piață itinerantă care promovează mâncărurile regionale, vizitând până acum șapte municipalități și ajungând la alte zece între 20 august și 22 octombrie, în weekendurile de la 10:00 până la 2:30 pm.

Următorul oraș care va primi acest târg va fi Guadarrama, mâine duminică, și va reveni în septembrie cu noi întâlniri la Pedrezuela (sâmbătă 2), Rivas Vaciamadrid (duminică 10), Venturada (sâmbătă 16), Villanueva de la Cañada (sâmbătă 23). ) și Boadilla del Monte (duminică 24). Runda se va încheia în octombrie cu o vizită la San Agustín del Guadalix (duminică 1), Nuevo Baztán (sâmbătă 7), Daganzo de Arriba (duminică 8) și Colmenar Viejo (21 și 22).

În fiecare dintre aceste apeluri, madrilenii vor putea vizita cincisprezece corturi individuale cu articole locale garantate de sigiliul de calitate al Produsului Certificat M. Această distincție a luat naștere în 2014 pentru a promova alimentele fabricate, cultivate sau procesate în regiune. În prezent, 506 companii și peste 4.000 de produse au obținut deja această recunoaștere.

Este sărbătorită Despensa de Madrid în aer liber, și vă permite să gustați, să cumpărați și să cunoașteți cea mai bună ofertă gastro-alimentară locală, în care se remarcă, de asemenea, carnea, berile, legumele, lactatele, mierea, ceaiurile, uleiul, pâinea și dulciurile tradiționale. ca uleiuri si vinuri cu Denumire de Origine. Acest tip de activitate contribuie la stimularea economiilor zonelor rurale și la generarea de locuri de muncă durabile.

Sectorul agroalimentar are o mare pondere în economia regională. În prezent, 1.685 de industrii funcționează cu o cifră de afaceri de aproximativ 6.500 de milioane de euro pe an și generează în jur de 100.000 de locuri de muncă directe și indirecte. Foarte proeminentă este și proiecția internațională, deoarece exporturile de alimente în Comunitatea Madrid în ultimul an au ajuns la 1.800 de milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își promovează produsele pe o piață itinerantă care acoperă 17 municipalități din regiune