Impactul estimat al investițiilor Enertech în Spania este cifra în peste 2.400 milioane de euro. Prestigiul companiilor spaniole și dezvoltarea Planului de redresare stimulează interesul pentru investițiile străine în sectoarele legate de energia regenerabilă sau economia verde.

. Ministrul Industriei, Comerț și Turism, Reyes Maroto, a avut o întâlnire cu Abdullah Al-Mutairi, CEO al Enertech, companie aparținând grupului de afaceri al Kuweit Investment Authority (KIA), dedicată promovării, dezvoltării și exploatării infrastructurilor în sectorul apei, managementul deșeurilor, tehnologie curată, reciclare, energii regenerabile și proiecte industriale ' tehnologie curată', sectoare în care companiile spaniole au un prestigiu internațional recunoscut.

În cadrul întâlnirii, șeful Industriei și Al-Mutairi au discutat despre implementarea unor proiecte semnificative care întăresc cooperarea în afaceri și investiții versiuni bilaterale între Spania și Kuweit.

Reyes Maroto a apreciat pozitiv această colaborare care „demonstrează liderul internațional și gradul ridicat de specializare al companiilor companiile spaniole în dezvoltarea sectoarelor strategice legate de energiile regenerabile sau economia verde”. În același mod, pentru Maroto, „dezvoltarea Planului de redresare înseamnă că în Spania sunt identificate oportunități de investiții internaționale legate de planuri strategice precum mobilitatea conectată și durabilă sau combustibilii alternativi și care contribuie la creșterea companiilor noastre și la crearea de locuri de muncă. oportunități”, a subliniat el.

În întâlnirea sa, Al-Mutairi a detaliat cele mai semnificative proiecte în care va avea tehnologie spaniolă: Mai exact, Enertech a decis să aplice piroliza continuă a cauciucului, o tehnologie spaniolă concepută de Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică – CSIC, în uzina de reciclare a anvelopelor uzate pe care o construiește în Kuweit.

. Proiectul, atribuit FOCE engineering și condus de un grup de alte companii spaniole, implică o investiție de aproape 75 milioane de euro. Producția industrială a echipamentelor va fi fabricată în Spania, reprezentând mai mult de 75% din valoarea proiectului, iar restul va avea servicii prestate de companiile exportatoare spaniole.

În mod similar, Enertech și FOCE au un acord de co-dezvoltare pentru un plan de mobilitate urbană în Valladolid folosind hidrogen verde, numit SunH2Bus. Proiectul estimează o investiție de 39 milioane de euro în prima fază.

Planul oferă o soluție integrată de mobilitate urbană cu autosuficiență energetică pentru generarea și furnizarea de combustibil cu hidrogen pentru flota de autobuze a orașului Valladolid, în parteneriat public-privat cu compania municipală de autobuze urbane AUVASA. Sursa: Guvernul Spaniei – Reyes Maroto se întâlnește cu CEO-ul Enertech pentru a afla despre investițiile pe care le-a planificat în Spania100222