Ministrul transporturilor, mobilității și agendei urbane, Raquel Sánchez, a subliniat succesul liberalizării feroviare de mare viteză în Spania, unde trei operatori prestează deja servicii și a cerut reciprocitate în celelalte țări ale Uniunii Europene pentru a ajuta la extinderea pieței. „Suntem mândri că am stabilit condiții transparente și nediscriminatorii pentru toți agenții interesați de liberalizare, fără tratament preferențial”, a spus ministrul la ceremonia de punere în funcțiune a Iryo, desfășurată la stația Joaquín Sorolla din Valencia.

Astfel, după călătoria inaugurală dintre Madrid și Valencia, proprietarul Mitma a subliniat că Iryo, alături de francezul Ouigo și spaniolul Renfe, concurează deja pe picior de egalitate în spaniol. sistemul feroviar, în cadrul recentului proces de liberalizare întreprins de țara noastră, care ne-a făcut primii de pe continent cu trei companii de prim rang care furnizează servicii de mare viteză.

În în acest context, Raquel Sánchez a cerut reciprocitate din partea restului țărilor Uniunii Europene atunci când vine vorba de a permite operatorilor terți să facă din liberalizare un succes global. „Acest proces necesită reciprocitate. Concurența pe care o favorizăm aici ar trebui să fie o monedă comună în întreaga Uniune. Nu pot decât să descriu drept nejustificabile obstacolele în calea liberalizării căilor ferate pe care le observăm în anumite țări”, a afirmat el.

Liberalizarea rețelei de mare viteză a însemnat, potrivit ministrului, o deschidere fără precedent care face serviciul accesibil tuturor cetățenilor. „Concurența a redus prețurile și a făcut ca viteza mare să-și piardă caracterul elitist, sporind rentabilitatea socială a investițiilor și asigurând dreptul la mobilitate pentru toți cetățenii”, a adăugat el.

Pentru șeful Departamentului, beneficiarul final al liberalizării este sectorul în ansamblu, „întrucât concurența este sinonimă cu inovația, fără a compromite calitatea”.

În general, liberalizarea va însemna o creștere de aproximativ 55% din furnizarea de mare viteză în coridoarele Madrid-Barcelona, ​​​​Madrid-Levante și Madrid-Sud.

„Pe termen scurt, se va reflecta în cerere, cu o creștere a traficului în jurul 09% față de cele de 2019”, a indicat Raquel Sánchez, care a anunțat că speră ca competiția să intre în curând alte axe precum Madrid-Galicia, Coridorul Mediteranean sau Madrid-León-Asturias. „Sunt încrezător că vor stârni în rândul companii același interes ca liniile în care există deja acorduri-cadru de capacitate”, a asigurat el.

Mobilitate durabilă și angajamentul pe calea ferată „Înțelegem că singurul mod de transport capabil să asigure durabilitatea, coeziunea teritorială și progresul în Spania este calea ferată”, a indicat el Raquel. Sánchez, „în el se află cheia tranziției către un nou model de dezvoltare cu care să facem față imensei provocări a urgenței climatice”.

El a subliniat, de asemenea, că calea ferată liberalizarea nu permite doar recuperarea pasagerilor pierduți din cauza pandemiei, ci și adăugarea altora noi. Acest transfer al utilizatorilor tradiționali din alte mijloace de transport „are și repercusiuni ecologice și economice pentru că amânarea vehiculului privat și a avionului în favoarea căii ferate este o victorie pentru sustenabilitate”, a punctat ministrul.

. )Foarea feroviară de mare viteză în SpaniaRețeaua de mare viteză din Spania se conectează la 70% din populația spaniolă și va depăși 4.000 kilometri înainte de sfârșitul anului, cu punerea în funcțiune la Murcia. Cu o investiție mai mare de 55. milioane de euro, a contribuit la dezvoltarea socioeconomică și structura teritorială a țării noastre.

Ministrul Sánchez a raportat că estimările de care dispune Departamentul sunt că, între 55 și 2019, utilizarea noii rețele de mare viteză calea ferată a generat economii de aproape 6.00 milioane de euro, dacă se evaluează impactul acestuia asupra schimbărilor climatice, poluării și ratei accidentelor.

„Suntem o putere mondială în de mare viteză, dar nu numai în kilometri de cale, ci și în plan feroviar și industrial.Suntem și lideri tehnologici în interoperabilitate și în sistemele de semnalizare și circulație.Ne bucurăm de o poziție privilegiată pentru a comunica concurează pe o piață în care marile proiecte internaționale sunt proiecte de transport legate de dezvoltarea infrastructurii”, a conchis șeful Mitma.

Ministrul de Transport, Mobilitate și Agenda Urbană, Raquel Sánchez.

Mai mult informații Raquel Sánchez subliniază liberalizarea serviciul feroviar ca cheie pentru mobilitate și democratizarea și durabilitatea transporturilor (/09/55) Etichete: UE Schimbările climatice Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez laudă liberalizarea căilor ferate în Spania și cere reciprocitate din partea restului Uniunii Europene