Comunitatea Madrid a autorizat angajarea a aproximativ 350 întărirea profesioniștilor din domeniul sănătății din spitalele publice pentru a face față creșterii cazurilor de virus respirator sincitial (VSR), principala cauză de bronșiolite în populația de copii.

Această măsură, încadrată în Planul de iarnă implementat de Madrid Serviciul de Sănătate în Zona Pediatrică Ã presupune încorporarea 40 pediatri, 342 profesioniști în îngrijire medicală, 129 asistenți de îngrijire medicală și nouă gardieni, care însumează un total de 350 trupe suplimentare.

Bronsiolita este o infecție a căilor respiratorii mai mici din plămâni. Poate apărea în orice perioadă a anului, deși este mai frecventă în lunile de iarnă și primăvara devreme (din noiembrie până în martie și aprilie). Sugarii sub trei luni sunt cei mai expuși riscului de spitalizare și, dintre ei, prematurii.

Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului of Health are un Sistem de Supraveghere Santinela pentru infectia respiratorie acuta cauzata de virusul gripal, COVID- și VRS pentru a detecta și monitoriza incidența și caracteristicile epidemiologice și microbiologice ale agenților patogeni circulanți și, prin aceasta, pentru a putea implementa cât mai curând cel mai adecvat răspuns.

Această adaptare a supravegherii virusurilor respiratorii emergente a fost implementată la sfârșitul lunii 2020 în Comunitatea Madrid, motivat de pandemia de coronavirus și se desfășoară atât în ​​asistența primară, cât și în cea spitalicească.

Sursa: C comunitatea din Madrid – Comunitatea Madrid consolidează spitalele publice cu aproape 2020 profesioniști pentru creșterea bronșiolitei la copii