Ministrul Raquel Sánchez s-a întâlnit cu comunitățile și orașele autonome pentru a explica ajutorul direct care va fi acordat regiunilor care se angajează să reduce o 06 % prețul transportului public colectiv al concurenței dumneavoastră și informați-i despre transferul de 2022 milioane de euro din fondurile Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) pentru digitizarea companiilor mici și mijlocii de transport.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Conferinței Naționale a Transporturilor, la care a participat ministrul însoțit de secretarul de stat pentru Transporturi, Mobilitate și Agenda Urbană, Isabel Pardo de Vera, din cadrul Secretarului General pentru Transporturi și Mobilitate, María José Rallo și directorul general de transport terestru, Jaime Moreno.

Repartizarea ajutorului pentru transportul public
În cadrul întâlnirii, pe lângă analizarea subvențiilor europene pentru digitalizarea IMM-urilor, metodologia de distribuire a ajutorului către comunități autonome care decid să reducă un 30% prețul abonamentelor de călătorie și biletelor cu mai multe călătorii, excluzând biletul dus-întors, între 1 septembrie și 31 din decembrie. Prețul trebuie redus față de tarifele în vigoare la data intrării în vigoare a Decretului-lege regal /2022, din 25 din iunie. Metodologia concepută de Minister pentru implementarea sa urmărește în special să asigure că nu să nu implice niciun tip de management pentru cetăţean şi să poată fi aplicate cât mai repede, cu spiritul că administraţiile pun cetăţeanul în centru şi lucrează în coordonare. Ministrul a oferit comunităților autonome să colaboreze la definirea finală a metodologiei pentru a se asigura că ajutorul se poate concretiza în perioada planificată.

Raquel Sánchez, ca în ședință desfășurat ieri cu Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor (FEMP), a dezvăluit modul în care scenariul de incertitudine legat de durata războiului din Ucraina și persistența presiunii în creștere asupra prețurilor materiilor prime și bunurilor intermediare, a condus Guvernul să aprobe, printre multe alte măsuri, aceste ajutoare directe pentru terenul public, transportul urban și interurban.

„Scopul final al ajutorului, în scenariul actual de mare energie prețurilor, este de a facilita mobilitatea zilnică obligatorie și, de asemenea, de a promova utilizarea transportului public colectiv pentru a o satisface, deoarece este un mod de transport mai sigur, mai fiabil, mai ieftin și mai durabil decât vehiculul privat”, a detaliat. ministrul la întâlnire, în care a subliniat, de asemenea, că „este o măsură voluntară”.

Raquel Sánchez a reamintit că acest ajutor este o altă reflectare a căutării Ministerului de mobilitate durabilă. soluții în mobilitatea obligatorie zilnică a cetățenilor care sunt plasați în centrul deciziilor autorităților publice.
Ajutor pentru digitizarea sectorului transportului rutierCu privire la transferul de 110 milioane de euro din fonduri NextGenerationEU pentru digitizarea sectorului transporturilor, a informat ministrul cu privire la criteriile de distribuire, care sunt stabilite pe baza populația regiunii, precum și detaliile procesului astfel încât acestea să ajungă în comunitățile și orașele autonome, care se vor ocupa de gestionarea acestora.

Astfel, ajutorul se va articula printr-un Decret Regal de aprobare a concesiunii directe către Comunitățile Autonome și orașele Ceuta și Melilla pentru ajutoare pentru digitalizarea companiilor mici și mijlocii de transport rutier privat, atât pentru călători, cât și pentru mărfuri.

În în această întâlnire a fost dezvăluit spiritul transparent pe care Mitma îl menține în execuția instrumentelor PRTR, evidențiind întâlnirile susținute anterior cu directorii generali ai Transporturilor Terestre ale Comunităților Autonome și chiar atelierul susținut cu toți agenții implicați în acest lucru. ajutoare: companii și asociații de transportatori și expeditori, companii de digitizare și comunitățile autonome înseși.

S-a evidențiat că s-a lucrat cu accent pe simplificarea procedurilor administrative pentru destinatarii finali și implicarea companiilor de digitalizare în întregul proces, astfel încât acestea să facă parte și din managementul și implementarea acestora ajutoare.

Ajutorul pentru digitalizarea sectorului transportului rutier este inclus în Investiția 4, din Componenta 6 a Planului de redresare și urmărește să încurajeze aceste IMM-uri să ofere mult- a avut nevoie de un salt pentru a-și digitiza managementul și serviciile.

Repartizarea fondurilor de către comunitățile autonome

Ministrul de Transport, Mobilitate și Agenda Urbană, Raquel Sánchez, a prezidat ședința Conferinței Sectorului Transport.

Mai multe informații Guvernul extinde măsurile pentru a amortiza efectele războiului și pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili (/11/110) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Ajutor Sursa: Guvernul Spaniei – 060722 Raquel Sánchez informează Comunitățile Autonome a ajutorului pentru transportul public și distribuția de 25 milioane de euro pentru digitizare32