Acest colţişor al paginii pe care o realizez, doresc să-l dedic unui om care s-a dus nu de mult într-o altă lume. Unui om care a fost şi probabil va rămâne multă vreme un punct de referinţă pentru jurnalismul sportiv spaniol. Unui om care şi-a iubit atât de mult profesia şi ascultătorii încât a insistat să realizeze ultima sa emisiune de radio pe patul de suferinţă şi cu o mască de oxigen la îndemână.

 

Unui om alături de care, am învăţat limba spaniolă, deoarece arareori mi se-ntâmpla să pierd „Directo Marca”, emisiunea pe care o realiza din 2007, de luni până vineri, de la 8:00 la 10:00 la Radio Marca. Este vorba de Juan Manuel Gozalo, un geniu al jurnalismului sportiv, prezent la 11 Jocuri Olimpice şi 10 campionate Mondiale de fotbal, dar a cărui bogată experienţă profesională nicidecum nu ar putea încăpea într-un colţ de ziar.

Duminică 11 aprilie, „Gozalito„, cum îi spuneau prietenii, ca un epilog al ultimului Madrid- Barcelona, s-a stins lăsând în urmă o imensă admiraţie a tuturor celor ce l-au cunoscut. Printre aceştia din urmă am avut prilejul să mă număr şi eu, iar aceste cuvinte ţin loc de rămas bun. Hasta siempre, Juanma!