Echipa nationala de rugby a Spaniei se va infrunta astazi cu selectionata Romaniei, in Cupa Europeana a Natiunilor si are nevoie de o victorie, la fel ca si „stejarii” pentru a ocupa primul loc in clasament.

Meciul va avea loc la ora 16.00 pe Estadio Nacional de la Universidad Complutense de Madrid si elevii lui Regis Sonnes spera sa invinga pentru a doua ora in istorie echipa Romaniei.

Spania, Romania si Georgia se afla pe primul loc in clasamentul competitiei „VI Nations B” si meciul de astazi poate oferi optiuni clare pentru castigarea turneului, celor care vor invinge la Madrid. Biletul costa 10 euro, iar minorii sub 16 ani beneficiaza de acces gratuit, potrivit Federatiei Spaniole de Rugby.

Spania a jucat impotriva Romaniei de 28 de ori si a inregistrat doar o victorie, in 1992, cand spaniolii au castigat cu 6 – 0 la Madrid. Ultimul meci dintre cele doua echipe s-a finalizat cu scorul de 64 – 8, la Bucuresti, dar cea mai mare infrangere suferita de Spania in fata Romaniei a avut loc in 1978, cand stejarii au invins cu un scor de 74 – 3.

Federatia Romana de Rugby a anuntat ca debutantii Adrian Ion si Ionut Niacsu vor fi titulari in meciul cu Spania, de sambata, de la Madrid, care conteaza pentru Cupa Europeana a Natiunilor.Adrian Ion va juca pe postul de flanker, iar Ionut Niacsu pe cel de fundas, Marius Tincu va fi rezerva, iar banderola de capitan va fi purtata de Cristi Petre, cel mai selectionat jucator roman din toate timpurile.