Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reuşit să se clasifice pe poziţia a doua în clasamentul mondial WTA, după turneul de la Stuttgart, unde sâmbătă a pierdut semifinala în faţa danezei Caroline Wozniacki (locul 5 WTA).

Pe locul întâi în clasament rămâne Serena Williams (SUA), cu 9.981 de puncte, fiind în continuare rivala cea mai de temut a Simonei, care a revenit pe locul al doilea, cu 7.755 de puncte.

Anul 2015 este unul foarte bun pentru Simona, cu trei trofee câştigate în Dubai (Emiratele Arabe Unite), Shenzhen (China) şi Indian Wells (SUA). Anul trecut a câştigat două titluri WTA şi ajuns în finalele de la Roland Garros şi Mutua Madrid Open, iar progresele ei sunt atât de mari, încât experţii cred că ar putea înregistra rezultate senzaţionale în sezonul actual.

Aşteptată la Madrid, la Mutua Open (1-10 mai), Simona a acordat un interviu publicat de site-ul turneului, care scrie despre ea că a avut o evoluţie foarte rapidă şi că speră să plece de la Madrid cu trofeul sub braţ.

Simona Halep a jucat finala ediţiei 2014 a turneului de la Madrid, un meci pierdut în faţa Mariei Sharapova, dar care, mărturiseşte românca în interviu, i-a dat mare încredere în forţele sale.

Simona se declară încântată să revină la Madrid, unde apreciază în mod special organizarea turneului. Declară că în anii precedenţi nu a avut prea mult timp să viziteze capitala Spaniei, dar că speră ca anul acesta să poată face şi acest lucru.

„Ar fi emoţionant să câştig acest turneu”, spune Simona Halep, care mărturiseşte că Open-ul de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, este unul special pentru ea şi mulţumeşte pentru sprijinul şi sfaturile fostului mare tenismen român.

Despre turneul de la Madrid, Halep mai declară că este un turneu foarte important, pe care i-ar plăcea să-l treacă în palmares, dar că se mişcă mult mai bine pe zgură. „Cred că jucăm prea multe meciuri pe teren dur şi insuficiente pe zgură. Ar fi mai bine pentru corpul nostru să avem mai multe evenimente importante pe zgură”, consideră Simona, a cărei competiţie preferată rămâne cea de la Roland Garros.

Născută la Constanţa în 1991, Simona Halep spune că îi plac fotbalul şi pastele, dar că în Spania a avut ocazia să savureze „el jamón”, care i se pare foarte bun, la fel ca „tapas”. Este foarte apreciată de fani nu numai pentru calităţile sale sportive excepţionale, dar şi pentru modestia ei deosebită.