Românii din Spania vor manifesta sâmbătă și duminică împotriva ordonanței adoptate de guvernul Grindeanu, prin care se permite abuzul în serviciu până la suma de 200.000 de lei.

Mai multe persoane au solicitat autorizații din partea prefecturilor din Madrid și Barcelona ca să organizeze manifestații în fața misiunilor României din Spania.

Ambasada României din Spania a primit înștiințări oficiale din partea autorităților spaniole pentru următoarele manifestații:

Madrid – sâmbătă și duminică la ora 17 la ambasadă

Românii din Madrid sunt chemați să protesteze sâmbătă de la ora 17 și duminică de la aceeași oră, în fața Ambasadei României de pe Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016 (Metro Pio XII – Linia 9).

Barcelona – sâmbătă la ora 18, la consulat

Românii din Barcelona sunt convocați la protest sâmbătă de la ora 18, în fața Consulatului României – Calle San Juan de la Salle 35 bis, 08022 Barcelona.

Protestele din România din ultimele 3 zile au fost sprijinite și de românii din străinătate care au organizat manifestații la Londra, Amsterdam și în alte orașe din Europa.

Autorizațiile protestelor de la Madrid și Barcelona

Manifestațiile istorice din România au fost provocate de decizia guvernului Grindeanu de a emite o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal, prin care numeroși oameni politici, cercetați pentru abuz în serviciu, vor scăpa de anchetă, printre aceștia numărându-se și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Românii nu vor să accepte o legalizare a abuzului în serviciu și nici aprobarea unei grațieri a condamnaților pentru fapte de corupție și au ieșit pe străzi cu zecile de mii, în București și în marile orașe.

În ciuda protestelor și avertismentelor lansate de Uniunea Europeană, de ambasadele SUA și altor state, guvernul Grindeanu nu vrea să abroge ordonanța 13 și este de așteptat ca manifestațiile să continue.

Citeste și:

Grațierea corupților a fost aprobată

Peste 150.000 de români își apără democrația în stradă

Guvernul PSD – ALDE vrea să grațieze peste 2 mii de condamnați