Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane. Raquel Sánchez, a avansat că în această săptămână milioanele de euro 480 destinate reabilitării clădirilor lor publice vor fi transferate Comunităţilor Autonome. Raquel Sánchez, a subliniat că aproximativ 9.000 milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) sunt deja mobilizate. Aceasta înseamnă că acestea au fost puse la dispoziția comunităților autonome și consiliilor orășenești, sau au fost atribuite unor proiecte a căror execuție era în curs de desfășurare, în faza de adjudecare, în faza de licitație sau în apeluri de ajutor oficial.. În discursul său de la al II-lea Forum Economic ” Trezește-te, Spania ! d, organizat de ziarul El Español, Invertia și D+I, cu lucrarea intitulată 'Mobilitatea ca vector de coeziune socială și teritorială', responsabilul Mitma a asigurat că Guvernul continuă să avanseze în Planul de redresare.

Concret, Raquel Sánchez a a avansat că chiar în această săptămână cei 480 milioane de euro destinate reabilitării clădirilor publice ale acestora vor fi transferați către Comunitățile Autonome și, în plus, acest aprilie, vor fi publicate ordinele ministeriale care vor colecta granturi din programul de sprijin pentru transport durabil si digital destinat firmelor in valoare de 520 milioane de euro.

Planul de redresare, o țară și un plan de investiții În discursul său, el a afirmat că Planul de Redresare este un plan de țară și de investiții prin care să promovăm redresarea economică în prezent, precum și să pună bazele prosperității și dezvoltării noilor generații.

După cum a subliniat ministrul, atât investițiile în locuințe și regenerarea urbană, cât și cele care vizează mobilitatea durabilă constituie cele două linii principale de acțiune pe care Ministerul le execută în cadrul Planului de redresare. Mai exact, Mitma gestionează aproape un sfert din fondurile pe care le va primi Spania: 17.000 milioane de euro singur sau din 20.000 milioane dacă se iau în considerare zone în care colaborează cu Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice.

Pentru șeful Mitma, această mobilizare enormă are venituri deosebit de semnificative, întrucât va permite crearea jumătate de milion de locuri de muncă, creșteți PIB-ul cu 34.000 milioane, restricționați traficul cu 35% cel mai mult zonele poluante și reducerea consumului de energie neregenerabilă cu 40% în reabilitarea clădirilor.

Infrastructuri și coeziune teritorială și socialăPe de altă parte, ministrul a a apărat că pentru a avansa în coeziunea socială și teritorială i Infrastructurile joacă un rol esențial. De asemenea, el susține că acestea sunt încă un instrument de corectare a inegalităților pe care Spania le-a suferit istoric.

În orice caz, a subliniat că, pentru pentru a corecta aceste diferențe enorme și a progresului în egalitate și coeziune trebuie să se concentreze pe oameni și să le garanteze drepturile. În acest context, el a afirmat că Mitma trebuie să asigure drepturi precum mobilitatea sau locuința, în spatele unor legi precum Mobilitatea Durabilă sau Legea Locuinței, care sunt în curs de procesare în Cortes Generales.. În ceea ce privește viitoarea Lege a mobilității, Raquel Sánchez a subliniat că va îmbunătăți radical planificarea infrastructurii prin procese riguroase de evaluare la care experții vor participa independent pentru a demonstra necesitatea și comoditatea lor.. După cum ați subliniat, o evaluare multimodală va fi obligatorie înainte de construirea unei noi infrastructuri; va trebui realizat un studiu de rentabilitate socioeconomică; și, la cinci ani de la punere în funcțiune, va fi necesară o altă evaluare publică, care va face obiectul unui raport al Autorității Independente de Responsabilitate Fiscală.

Angajamentul față de calea ferată Ministrul s-a referit la urgența climatică, subliniind că singurul mod de transport capabil de asigurarea durabilității, coeziunii și progresului este calea ferată. După cum a susținut el, coridoarele mediteraneene și atlantice sunt axe fundamentale atât pentru decarbonizarea economiei, cât și pentru promovarea oportunităților pentru oameni și companii.

Pentru șeful Mitma, beneficiile acestor rețele transeuropene sunt incontestabile, întrucât vor reduce poluarea, accidentele și aglomerația rutieră, vor permite companiilor să se conecteze cu piețele europene și cu centrele de producție ale țării și vor promova intermodalitatea cu alte moduri de transport, printre alte aspecte.

Legea locuințeiPe de altă parte, a subliniat că coeziunea socială este inseparabilă de Locuințe, în timp ce a cerut o Lege a Locuinței care să permită crearea de parcuri publice și să ofere mecanisme de asigurare a locuințelor decente și la prețuri accesibile sectoarelor mai puțin favorizate, pe lângă soluţiile la drama evacuărilor.

În acest c Pe text, acesta a reamintit că obiectivul este extinderea cât mai rapidă a fondului de locuințe publice în 100.. 0 locuințe publice noi închiriate și protejați-o permanent astfel încât să nu poată fi înstrăinat.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază că aproximativ 9.000 milioane de euro din fonduri europene din Planul de redresare sunt deja mobilizați