O tânără de naționalitate română din Barcelona a fost eliberată de poliția spaniolă după 5 ani în care prietenul ei a obligat-o să-și vândă corpul.

Tânăra a fost racolată de actualul proxenet când avea 16 ani, prin cunoscuta metodă „lover boy”. Acesta s-a prefăcut că dorește să aibă o relație sentimentală cu ea și a făcut-o să se mute cu el în orașul Badalona.

După ce a împlinit vârsta de 18 ani, la doar o lună, românca a fost obligată să se prostitueze în diverse cluburi de noapte spre beneficiul prietenului, care mai târziu a lăsat-o și însărcinată.

Chiar și atunci, tânăra era obligată să se prostitueze și a fost ținută câteva zile în frig special ca să piardă sarcina.

Proxenetul i-a confiscat documentele și i-a spart telefonul și o amenința că le va face rău copilului și mamei sale, care nu cunoștea situația prin care trecea fiica ei.

Din acest motiv, imediat după ce a născut în casa părinților ei, la Barcelona, tânăra s-a întors la prietenul ei pentru că îi era frică de acesta și de faptul că ar fi putut pune în aplicare amenințările de moarte la adresa familiei sale.

Mama victimei a înțeles în ce situație se afla fiica ei și a denunțat cazul în România, unde a fost demarată o operațiune a poliției la solicitarea Atașatului de Interne de la Ambasada Spaniei din București.

Tânăra a fost eliberată după 5 ani de exploatare și prietenul ei a fost arestat pentru trafic de ființe umane, prostituire cu forța, provocare de leziuni, agresiuni sexuale, reținere ilegală și amenințări la integritatea morală.