Autoritățile din Alfamen, o localitate din apropiere de Zaragoza, sunt surprinse de accidentul produs la sărbătorile satului când un tăuraș a scăpat de sub control, în ciuda măsurilor de securitate. 

O fetiță de 7 ani a fost împunsă de animal în abdomen și în picior, după ce tăurașul a rupt un gard de protecție și a ajuns pe străzile din afara traseului pregătit de autorități.

Taurul avea mai puțin de doi ani și a rupt lacătul de la unul din gardurile de protecție. Prima sa victimă a fost fetița româncă, dar a lovit și patru adulți care au avut nevoie de asistență sanitară.

Datorită autoturismelor aflate pe străzi, localnicii au putut să se ferească de animal, în timp ce fetița era introdusă de familie într-o mașină.

Imagini filmate de martori după ce tăurașul a ajuns pe străzi

[youtube id=”slBJ_5Xt_OY” align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”650″ grow=”yes”]

După ce a băgat spaima în oamenii de pe stradă, tăurașul a fost mânat în cele din urmă spre zona în care sunt ținute animalele pentru coride.

Minora de naționalitate română a fost transportată în stare gravă la spitalul Miguel Servet din Zaragoza și se pare că nu a fost atins nici un organ vital, iar acum starea sa este stabilă.

Garda Civilă a declanșat o anchetă, dar din primele informații se pare că toate normele de securitate au fost respectate.

Primarul satului cu 1500 de locuitori, Alejandro Gil, și-a declarat dezamăgirea pentru producerea acestui accident și susține că la fiecare astfel de „encierro”, se anunță cu portavocea că urmează să înceapă alergarea în fața taurilor și care sunt pericolele acestei activități.

Această tradiție de a alerga în fața animalelor – „encierro” – se organizează în această perioadă în foarte multe localități din Spania și sunt asemănătoare cu celebrele curse de la Pamplona.